• Cancel
    Filter
Filter

16. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ

16. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ 12 TEMMUZ 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 
21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

Komisyon Oranı: % 10

ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!

NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

Lot: 1 » RESİM

Süleyman Saim TEKCAN(1940-)

Tuval üzeri yağlı boya
2012 İmzalı
64x44

Süleyman Saim TEKCAN(1940-)

1940 Trabzon’da doğdu.
1960-1961 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümünden mezun oldu.
1963 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümünden lisans diploması aldı.
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi) Resim Bölümünden lisans ve
Mimar Sinan Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamladı.
1964-1965 Işık Lisesi Müdür Yardımcılığı
1968-1975 Atatürk Eğitim Fakültesi’nde eğitim görevlisi olarak çalıştı.
1970-1971 Almanya’da baskı eğitimi üzerine araştırmalarda bulundu.
1975 Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim kadrosuna girdi.
1985 Profesör oldu ve aynı yıl Grafik Sanat Dalı Başkanlığı görevine atandı.
1987 Yugoslavya’da Sarajevo Sanat Akademisi’nde iki aylık özgün baskı semineri
1991 Ankara’da Bilkent üniversitesi’nde Özgün Baskı Semineri gibi çalışmalar yaptı.
1991 Almanya’da, Bonn’da Türk Grafik Sanatı’nda 12 Sanatçı ve Çağdaş Türk Resmi’nden Bir Kesit başlıklı iki ayrı konferans verdi.
1994-1995 Mimar Sinan Üniversitesi Dekanlık görevini, Grafik Bölümü Başkanlığı ile beraber yürüttü.
1996 Büyükada’da eğitime başlayan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kurdu ve ilk eğitim yılı süresince Dekanlık görevini yürüttü.
2006 İMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı
2007 Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanlığı
2008 1.Uluslararası Özgün Baskıresim Bienali Jüri Üyeliği

Details
Lot: 2 » RESİM

Haydar EKİNEK(1967-)

Tuval üzeri yağlı boya
40x30

Haydar EKİNEK(1967-)

 

1967 yılında VAN Çomaklı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini iskele yatılı bölge okulunda, lise öğrenimin’ ise Van Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. Orta ve lise dönmelerinde resim yarışmalarında birincilikleri oldu.

Sıra dışı çizgisi ile bilinen ressam, sürekli kendisini yenileyerek hem kendisini geliştirdi hem de meslektaşları arasında başarı grafiğini devamlı yükseltti. Dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atarak çivileri de fırça gibi kullanarak eşsiz ve farklı resimler ortaya çıkaran ressam özellikle bu alanda Türkiye’de çeşitli zamanlarda açtığı sergilerle de adından sık sık söz ettirdi. Sanatçının en büyük özelliği de doğduğu topraklardan kopmaması ve sanatın evrensel dilini, dünya insanlarıyla paylaşmasıdır.

Details
Lot: 3 » RESİM

Serdar LEBLEBİCİ(1961-)

Tuval üzeri yağlı boya
33x33

Serdar LEBLEBİCİ(1961-)

1961 yılında İzmir’de doğdu. 1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil Tasarımı Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. Ressam Yavuz Seçkin ile çalıştı. Yirmisekiz kişisel sergisi vardır. Yurtiçi ve yurtdışında, uluslararası boyutu olan birçok karma ve grup sergisine katılmıştır. Société Nationale des Beaux-Arts (SNBA), Paris üyesidir. SNBA kurumu tarafından; 2006 yılında, “Resim Dalında Bronz Madalya”, 2011 yılında, “20×20” Delegasyon sergisi ile “Gümüş Madalya”, 2015 yılında, “Synergie / Sinerji” Delegasyon sergisi ile “Altın Madalya” 2013 Tunus/ Monastir Uluslararası Plastik Sanatlar Festivali’nde ise “Resim Dalında Büyük Ödül” ile onurlandırılmıştır. T.C.Dışişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında eserleri;Abuja(Nijerya) ve Ulan Bator(Moğolistan) başta olmak üzere,T.C.Büyükelçilik sanat eserleri koleksiyonlarına dahil edilmiştir. Sanatçı, 2010 yılından itibaren Paris’te, Galerie L’Amour de L’Art tarafından temsil edilmektedir. Çalışmalarını İzmir’deki atölyesinde sürdürmektedir.

Details
Lot: 5 » RESİM

Sabri AKÇA(1936-2022)

Tuval üzeri yağlı boya
35x60

Sabri AKÇA(1936-2022)

 

1936 yılında Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyünde dünyaya geldi. 1948 yılında Çifteler Köy Enstitüsü'nü (Hamidiye Yerleşkesi) bitirdi. 1951 yılında yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne başlayan sanatçı, bu hadiseyi şu şekilde anlatmaktadır: “Bir şans doğdu. İstanbul’da, Çapa Resim Bölümü, bütün yetenekli çocukları alıyormuş. Ben de o sınava girdim ve kazandım.” Burada Hasan Kavruk ve İlhami Demirci ile çalışan Akça, Selahattin Taran'ın yanında eğitimini sürdürdü.

Daha sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne devam etmiş ve 1957 yılında mezun olmuştur. Kastamonu’da ve Yozgat Akdağmadeni Lisesi’nde 10 yıl resim öğretmenliği yapmıştır. O yıllarını “O zamanlar Güzel Sanatlar Akademisi’ne 35 öğrenci alıyorlardı, ben 15 kişi okutuyordum, 15’i de Akademi’yi kazandı. Dolayısıyla da okuldan ayrılmam çok güç oldu; çünkü orada herkes beni çok sevmiş, çok benimsemişlerdi.” sözleriyle anmaktadır.

Çok sevdiği resim öğretmenliğine Kastamonu'da başlayan Akça, Yozgat’taki öğretmenliği sırasında da birçok sanatçı yetişmesinde büyük rol oynadı. Bu liseden sonra Şereflikoçhisar Lisesi, Aydınlıkevler Lisesi, 1978 yılında da Gazi Üniversitesi’ne geçti. 1978 yılında, mezun olduğu Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne hoca olarak geri dönmüş oldu ve ülkemize aralarından birçok ressamın da yer aldığı resim öğretmenleri yetiştirdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1939 yılından beri gerçekleştirilmekte olan Devlet Resim ve Heykel Yarışmalarına henüz öğrenciyken katılmaya başlayan katılan sanatçı, 41. DRHY’de “Mutluluk Ortamı” eseri ile Ödüle layık görülmüş, 42. DRHY’de “Bizim Doğa”, 43. DRHY’de “Doğam”, 44. DRHY’de “Höyüklü Köy”, 45. DRHY’de “Sıcak Ağaçlar” ve 46. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda “Yarım Kalan Beste İçin” eserleriyle sergileme almıştır.

İlk kişisel sergisini 1982 yılında açan Sabri Akça’ya 1984 yılında Kültür Bakanlığı tarafından “Sanata Hizmet Takdirnamesi” verilmiştir. Ayrıca Avrupa, Amerika ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda eserleri ve çok sayıda ödülleri bulunmaktadır. 1984 yılına kadar Gazi Üniversitesi’nde görev yapan sanatçı, emekli olduktan sonra sanatsal çalışmalarını sürdürmüştür. 

Sabri Akça bir söyleşide “Kar resimleri yapma nedenim de çocukluk yıllarıma dayanır. Yazın o kadar çok ırgatlık yapardım ki; çok yorulur ve kışı beklerdim. ‘Kar yağsa da artık ırgatlık yapmasam, dinlensem’ diye. Kar resimlerim kış özlemimdendir.” diyerek kış manzaralarının kişisel yaşamındaki yerine değinmiştir. “Kış resimlerimde; yürüyen, duran kadın figürleri görürsünüz. Onu da annem olarak düşünürüm hep. Diğerlerini de teyzelerim, halalarım, bana yardım edenler diye düşünürüm. Onları koyarken, sanki annemle diyaloğa geçiyormuşum gibi hissediyorum. Benim için çok özeller.”

Sanatsal yaşam çizgisinde köy enstitüsünde geçirdiği yılları ayrı bir yere koyan sanatçı, bu dönemini “Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsüne girmek hayatımın en önemli başlangıcıdır. Orada bölüm seçerken hemen resim öğretmeninin arkasına geçtiğimde cebimde kömür parçaları vardı. Beyaz badanalı köy odalarının duvarlarına hayvan figürleri, av manzaraları yapmak en büyük tutkumdu zira. Okulda ceza alan çocukların deforme, komik resimlerini yapardım, yaptığım şeylerin karikatür olduğunu çok sonra öğrendim” sözleriyle anlatmaktadır.

Suluboya ve yağlıboya tekniğinde yaptığı, sert ve hızlı fırça kullanımıyla uzaktan geniş açıyla ele aldığı eserleri dikkati çeker. Ona göre “Bir sanatın evrensel olabilmesi için, önce yöresel olması gerekir. Ondan sonra millî olur ve nihayet evrenselleşir. Anadolu baştan ayağa büyük bir tablodur. Önce kendi topraklarımızı anlatmamız gerekir.”

Eserleriyle ve yetiştirdiği öğrencileriyle Türk resminde ayrıcalıklı bir yeri olan duayen sanatçı Sabri Akça, 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara’da hayata gözlerini kapamıştır. 

Details
Lot: 7 » RESİM

Necati Seydi FERAHOĞLU(1975-)

Tuval üzeri yağlı boya ,
60x50

Necati Seydi FERAHOĞLU(1975-)

 

1975 yılında Amasya’da doğdu.
1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği programından mezun oldu ve aynı yıl öğretmenlik görevine atandı. Öğretmenliğe başladıktan sonra yağlı boya çalışmalarına ağırlık veren sanatçı, 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Öğretmenliği programı’nda yüksek lisansını tamamladı.
Ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında jüri üyeliği yaptı.
2008 yılından itibaren resim öğretmeni olarak görevine devam etmektedir.
Özel koleksiyonlarda ve müzelerde eserleri bulunan sanatçı, 20 kişisel olmak üzere çok sayıda karma ve grup sergiye katıldı.
21 ulusal 9 uluslararası olmak üzere 28 sanat çalıştayı ve sempozyuma katıldı.

5 ödülü bulunan sanatçı Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) ve Karadeniz Plastik Sanatçıları Derneği (KPSD) üyesidir.
Resim ve heykel çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmektedir.

 

“Horoz, keçi, virane evler gibi konuları ele alışımdaki temel kaygılarımın başında insanların doğaya ve doğada var olan canlılara karşı sırtını döndüğünü düşünmemdir. Horoz uyanışın sembolüdür. Benim resimlerimdeki horozlar, insanların bu aymazlık uykusundan uyanmaları gerektiği mesajını veren semboldür.
Keçinin ise inatçı yönü resimlerimde ön plana çıkmaktadır. İnsanların doğaya verdiği zararlara karşı yine doğa inatla kendini yenilemekte, insan dahil bütün canlıları kucaklamakta, onların varlıklarını sürdürebilmelerini sağlamaktadır. İşte keçi burada kendini inatla yenileyen doğayı sembolize etmektedir.
Zaman zaman resimlerimin arka planında kullandığım virane evler ise, insanların yok ediciliğini, umursamaz hallerini ve geçmişlerine sahip çıkmadan hemen her şeyi terk edebileceklerini sembolize etmektedir.
Resimlerimde arka mekanların kimi zaman soyut bir şekilde ele alınması ve yer yer evsel yapıların yerleştirilmesi aslında yok olmanın ve bu yok olmanın da insan eliyle olduğunun metaforik bir ifade şeklidir. Geniş boşluklar ise, benim ruhen dingin yapımı ifade ettiği gibi aynı zamanda yaşadığım coğrafyanın da bana sunduğu bir güzelliktir. Ben doğayı gözlemler, gerekli ayıklamaları yapar, belleğimde oluşturduğum kompozisyonla tuvalin başına geçerim.''

Details
Lot: 8 » RESİM

Nurgül FERAHOĞLU(1976-)

Tuval üzeri yağlı boya
60x65

Nurgül FERAHOĞLU(1976-)

 

1976 yılında Gümüşhane Torul‘da doğdu.
1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu.
1998 yılında Trabzon Maçka Çatak İlköğretim Okulunda göreve başladı.
2007 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Aynı yıl Trabzon Güzel Sanatlar Lisesine resim öğretmeni olarak atandı.
8 kişisel sergi açtı. Çok sayıda grup ve karma sergilere katıldı. 
Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

''Anadolu kadınlarının iç dünyasını anlatıyor benim kadınlarım.''

Anadolu‘dan göç eden, yaşadığı yerde ne köylü ne kentli olabilen, kafası karışmış, ürkek bir o kadar da hırçınlaşmış insanını resimlerinde; canlı, ışıltılı, figür ve kompozisyon ilişkisi içerisinde irdeliliyor.
Anadolu insanının yaşadığı sosyal çevre olarak kurgulanan resmin arka planında düzensiz parçalanmalar ve griler yer almaktadır. Resimlerdeki düzensiz parçalanmalar kentli olmaya çalışan bu insanların hayatlarındaki kırılmaları ifade ederken, geniş soğuk griler ve renklerdeki zıtlıklar bu insanların yaşadığı çelişkilerin ve sosyal hayattan kopuk yaşamlarının izlerini taşıyor.
Figürlerin soyutlanması desen anlayışındaki özgünlükten kaynaklanmaktadır. Anlatım biçimi oldukça özgün olup, hayatın her evresindeki zıtlıklar ve zorluklar resimlerde görsel bir şölen biçiminde aktarılıyor.

Details
Lot: 9 » RESİM

Hakan ESMER(1973-)

Tuval üzeri yağlı boya
2004 İmzalı
50x70

Hakan ESMER(1973-)

 

1973 yılında Vakfıkebir/Trabzon'da doğan Hakan Esmer, 1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü' nden mezun olarak, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans programını tamamladı.

1996 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Hakan Esmer aynı bölümde sırasıyla Temel Sanat Eğitimi, Duvar Resmi Teknikleri, Vitray ve Resim derslerini yürütmüştür.

37 kişisel sergi açan sanatçının, aralarında Eczacılar Birliği Resim Yarışması, Tekel Resim Yarışması, Şefik Bursalı Resim Yarışması, Antalya Resim Festivali, Talens Resim Yarışması, Tunus/Monastir Uluslararası Plastik Sanatlar Festivali “Büyük Ödül”ünün de bulunduğu toplam 15 ödülü bulunmaktadır.

T.C. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında eserleri; Berlin(Almanya), Abuja(Nijerya) ve Nahçıvan Özerk Bölgesi T.C. Büyükelçilik koleksiyonlarına dahil edilmiştir.

2012 yılının Ocak ayında görevinden ayrılan Esmer, çalışmalarını halen Eskişehir'deki atölyesinde sürdürmektedir.

Details
Lot: 10 » RESİM

Ayfer YILDIZ

Tuval üzeri yağlı boya
80x60

Ayfer YILDIZ

İstanbul doğumlu sanatçımız Lise öğreniminin ardından Caferağa Medresesi'nde Porselen Süsleme bölümünde 2 sene amatör olarak çalıştı. 1997 yılından itibaren Yeşilyurt Art Club Atölyesi'nde yağlı boya resim çalışmalarına başladı.

2000 yılında düzenlenen Uluslar arası Naif Kadın Ressamlar Yarışmasında ''İstanbul'' isimli eseri ile birincilik ödülü aldı

Details
Lot: 19 » RESİM

Perihan KEKİ

Tuval üzeri yağlı boya
40x50

Ağrı doğumlu, Trabzon Lisesi Mezunudur. 2000-2014 yılları arasında Mahir Güven, Ruken Aslan, Orhan Taylan ve Selahattin Yıldırım Atölyelerinde kesintisiz resim eğitimi almıştır. Doğadan esinlenen sanatçı; izlenimlerini çektiği fotoğraflardan da yararlanarak figüratif ya da soyutlayarak tuvale aktarmaktadır.

Kadıköy Sanatçılar Derneği,::BİRGRUPİNSAN:: Sanat Platformu, Uluslararası Basma Fistan Giyerim ve Gesam üyesidir. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda karma sergiye katılmış , beş kişisel sergi açmıştır. Sanatçı halen kendi atölyesinde farklı teknikler deneyerek özgün eserler üretmektedir.

Details
Lot: 20 » RESİM

Yavuz SARAÇOĞLU(1960-)

HAYDARPAŞA
Tuval üzeri akrilik boya
40x50

Yavuz SARAÇOĞLU(1960-)

1960 Sivas doğumlu olup, AÖF Fakültesi mezunudur.
1991 yılında Kasım Koçak atölyesinde özgün baskı çalışmalarına başladı.
İlk kişisel sergisini Maltepe Sanat Galerisi'nde açtı ve birçok karma sergide yer aldı . 2005-2016 tarihlerinde özgün baskı çalışmalarımı İMOGA grafik sanatlar muzesindesürdürdüm.bir müddet Kadıköy Donkişot sanat atölyesinde özgün baskı kursu verdim.Çalışmalarıma ev atölyemde devam etmekteyim. “Bakmak ve Görmek “Jhon BERGER’in söylediği gibi “ Çizmek inceleyerek bakmaktır” Ben Doğaya,insanlara,canlı cansız tüm varlıklara yaklaşımımda bunu gözetiyorum ve görebildiğim her şeye bende fazlasıyla farklı duygular uyandırıyor.Olanı olduğu gibi görmek degil de bana yansıttıgı manayla tekrar yoğurmak bana haz veriyor yaratıcılık da budur sanırım.Sana yansıyanı farklı bir yolla sunmak.Nesnenin aynaya düşen aksi fotografıdır,halbuki resim sanatçıya yansıyan duyguların sunumudur.Resimlerimde doğanın bana yansıyan yüzünü sizlere sunuyorum.Gökyüzüm bu yüzden daha renkli,denizim herkese görünenden daha farklıdır .

Details
Lot: 22 » RESİM

Çoban Ressam Süleyman ŞAHİN(1949-)

Tuval üzeri Yağlı boya
40x40

Süleyman ŞAHİN (ÇOBAN RESSAM)(1949-)

İlkokul dördüncü sınıfa kadar eğitim gördü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti, çocuk yaşında geçimini sağlamak için inşaat boyacılığı ve çobanlık yaptı. Resime olan ilgisi ve yeteneği onu bu alana yönlendirdi. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla anılmasına neden oldu. İlk sergisini 1968 yılında Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. 1973'te yerleştiği Bursa'da 1986 yılında Ressamlar Sokağı'nı kurdu ve genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Bir kaç kez Paris'e gitti; Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi şehirlerde incelemelerde bulundu. 1988 yılında Ankara Valiliği'nin açtığı "Ankara" konulu resim yarışmasında birinci oldu. Anadolu'dan manzaralarıyla tanınan Şahin, renkleri duygusal aktarım için kullandı. Kendi çabasıyla geliştirdiği resimlerinde otodidaktik özellik gözlemlenir. 

Details
Lot: 26 » RESİM

Ömer VARDAR(1961-)

Duralit üzeri yağlı boya 42x36

Ömer VARDAR(1961-)

1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir. 

Details
Lot: 27 » RESİM

Zafer DİLEKÇİ(1978-)

Tuval üzeri yağlı boya
40x40

Zafer DİLEKÇİ(1978-)

Sanatçı, 1978 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2002 yılında Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden derece ile mezun oldu. 2006 yılında ise Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim–İş Eğitimi Bölümü, Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni tamamladı. 2005-2008 yılları arasında Kocaeli ve Ankara’da görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptı ve 2008 yılından beri Eskişehir’de görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Zafer Dilekçi, 2002 yılında Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediği resim yarışmasında “Tavla” isimli eseriyle mansiyon ödülüne layık görüldü. Sanatçının eserleri Frankfurt, Berlin, Viyana, İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Antalya, Konya, ve Nevşehir’de bulunan özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

2000 yılından beri karikatür sanatı ile de ilgilenen sanatçının karikatürleri Gırgır ve Leman gibi haftalık mizah dergilerinde yer aldı. Karikatür dalında bir de ödülü (Nehar Tüblek Karikatür yarışması Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü) bulunan sanatçının karikatürleri; Çin, İtalya, Azerbaycan ve Türkiye’de 20’nin üzerinde karikatür kataloğuna girmeyi başarmıştır. Sanatçı, 1998 yılından beri mozaik resim türünde eserler üretmektedir. 

Details
Lot: 30 » RESİM

Neriman GÜLER(1953-)

Tuval üzeri yağlı boya
35x25

Neriman GÜLER(1953-)

1953 yılında Yozgat Karabacak Köyünde doğmuştur. Asetin-Çeçemteler sülalesine mensuptur. Emekli Anaokulu Öğretmenidir.

Details
Lot: 31 » RESİM

Haluk EVİTAN (1952-)

Kağıt üzeri sulu boya
20x15

Haluk EVİTAN (1952-) 

 

1952 yılında İzmit’te doğmuştur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

 

1983 yılından itibaren çalışmalarını profesyonel olarak sürdüren sanatçı 40’ı aşkın kişisel sergi gerçekleştirmiştir.

 

Kompozisyonlarını kendi özgün soyut formları ile oluşturan Evitan’ın yapıtlarında geometrik unsurlar belirgin olarak görülmektedir. Genellikle spontane çalışan sanatçı, insanın iç dünyası ile ilgilenir ve bu yönde hareket noktaları oluşturur.

 

Şimdilerde çalışmalarını Ankara’daki atölyesinde sürdürmekte ve aynı zamanda Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sulu boya teknikleri üzerine ders vermektedir.

Details
Lot: 32 » RESİM

İbrahim BALABAN (1921-2019)

Kağıt üzeri kara kalem
19x13

İbrahim Balaban (1921, Bursa - 9 Haziran 2019; Güngören, İstanbul), Türk ressam ve yazardır.

1921'de Bursa - Seçköy, Osmangazi'de dünyaya geldi. Doğduğu köyün 3 yıllık okulunda eğitim gördü. 1937 yılının son günlerinde, henüz 16 yaşındayken hint keneviri yetiştirmek suçundan cezaevine girdi. Altı ay hapis ve 16,000 lira da para cezasına çarptırılan Balaban, serbest kaldıktan sonra para cezasını ödeyemeyince para cezası üç yıl mahkûmiyete çevrildi. Yeniden girdiği cezaevinde kendini avutmak için resim çizmeye başladı. Yağlıboya alacak maddi imkanı olmadığı için resimlerini zeytinyağına batırdığı renkli kalemlerle yapıyordu.[1] Cezasının bitmesine kısa bir süre kalmışken dört mahkûmun bıçaklı saldırısı ile yaralandı. Cezaevinden çıktıktan sonra babası Hüseyin Çavuş tarafından evlendirilen Balaban, bir tabanca edinip hasmını öldürünce çıktıktan on ay sonra üçüncü kez cezaevine girdi.[2] 1942 ile 1944 ve 1947 ile 1950 yılları arasını Bursa Cezaevi'nde geçirdi. Cezaevindeyken önce babası Hasan Çavuş'un cinayete kurban gittiği; daha sonra da doğumda karısının öldüğü ve çok kısa bir süre sonra da çocuğunun ölüm haberlerini aldı.

Balaban, Bursa Cezaevi'nde şair Nâzım Hikmet'la tanıştı. Onun desteği ve ilgisi sayesinde resim yeteneği ortaya çıktı ve gelişti. "Şair Baba" dediği Nazım'dan, resmin yanı sıra felsefe, sosyoloji, ekonomi-politik konularında pratik bilgiler edindi; Orhan Kemal ile birlikte şairin öğrencileri oldular.[3]

Balaban, 1950'de çıkan af yasası ile Nazım Hikmet ile birlikte serbest kaldı.[2] Hapishane çıkışı kalacak yeri olmadığı için Nâzım Hikmet’in annesi Celile Hanım’ın evine taşındı.[1] 1951 yılında Askere alınan Balaban, 1952 yılında askerden dönünce köyüne giderek evlendi; bu evliliğinden iki oğlu ve bir kızı oldu. 1955 doğumlu oğlu Hasan Nazım Balaban da kendisi gibi ressam olmuştur.

İbrahim Balaban, ilk kişisel sergisini 1953'te İstanbul'da Fransız Kültür Merkezi'nde açtı. Sergi, sanat çevrelerinde ve basında ilgi gördü,[3] elli dolayında tablosu satıldı.[2] Sanatçı, uzun süre kendi üslubuyla kırsal resim yaşamını resmetti.

1959 yılında heykeltıraş Vahi İncesuMata Kaya TözgeKemal İncesuAvni Memedoğlu ve İhsan İncesu ile birlikte ‘Yeni Dal Grubu’ adı altında bir grup kurdu. Yeni Dal, D grubuna bir tepki olarak kurulmuş olan " Yeniler "grubunun bir devamı niteliğinde idi. Grup üyeleri, 1961 yılında açtıkları sergideki resimleri nedeniyle tutuklandılar, 50 gün sonra beraat ettiler. Grup, 1963 yılında dağıldı. Balaban, grup dağıldıktan sonra da resim yapmaya devam etti.[4]

1979-1980 yıllarında Almanya ve Hollanda’da kişisel sergiler açtı. 1982-1985 arasında çeşitli resim dizileri gerçekleştirdi. Başlıca resim dizileri "Kaldırımlarda Dolaşanlar" ve "Göç", "üretenlerin Suretleri", "Çocukların Sevinci", "Anadolu Kadınları" adlarını taşır. "Geçmişin Masala Duruşu" adlı sergisindeki resimlerde Aşık GaripKerem ile AslıLeyla ile MecnunFerhat ile Şirin gibi halk hikâyelerini, Karagöz ile Hacivat'ı, Nasreddin Hoca'yı işledi. Ressam, son olarak desen çalışmalarını 2005'te İstanbul'da sergiledi. Bu desenler Balaban-Yaşamın Çizgileri / Desenler (Remzi Oğuz Yılmaz) adlı kitapta toplandı.

Balaban, 1960'lardan itibaren ressamlığının yanı sıra anı-roman ve denemeler yayımlamıştır. 942-1944 ve 1947-1950 arasında yedi yıl süren Nâzım Hikmet'li günlerini Şair Baba ve Damdakiler (1968) kitabında anlattı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahneye konan "Aslolan Hayattır" adlı tiyatro oyununda ve "Mavi Gözlü Dev : Nâzım Hikmet" adlı sinema filminde (Yönetmen: Biket İlhan) bu kitaptan alıntılar vardır. Ayrıca kitabı yazar Haldun Çubukçu tarafından oyunlaştırılmış ve yönetmen Ayşe Emel Mesci tarafından sahneye konularak 2011 yılında Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenmiştir.

Sanatçı 9 Haziran 2019'da Güngören, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 98 yaşında ölmüştür. Cenazesi İstanbul'da Şişli Camii'nden kaldırılarak memleketi Bursa'ya gönderilerek memleketi Osmangazi ilçesine bağlı Seçköy'de defnedilmiştir.

Details
Lot: 40 » RESİM

ZUZU Zuhal NECCAR(1964-)

Tuval üzeri akrilik boya
60x40

ZUZU Zuhal NECCAR(1964-)

1993 yılında mimar sinan güzel sanatlar üniversitesine girdi. Prof. Devrim ERBİL ve Prof. Kemal İSKENDER atölyelerinde öğrenimi sürdürdü. 1997 yılında Prof. Neşe ERDOK atölyesinden mezun oldu. Katıldığı resim yarışmalarında yapıtları sergilenmeye değer gördü. 21 yıl devlet okullarında (MEB)resim öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik yaparken bir yandan resim yapmaya devam etti ve 13 kişisel sergi açtı. Emekli olduktan sonra da 4 kişisel segi daha açtı, Fuarlara katılmaya devam etti. Toplam 17 kişisel sergisi bulunmaktadır ve bir çok karma resim eseri kamu ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını istanbuldaki atölyesinde sürdürmektedir.

Details
Lot: 41 » RESİM

Hüseyin BOZOĞLAN(1974-)

Tuval üzeri yağlı boya
50x60

Hüseyin BOZOĞLAN(1974-)

1974 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğum büyüdüğü yerde tamamladı. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Günümüzde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım öğretim üyesidir. Eserlerinin birçoğunda çocukluğuna ait bazı anıara yer vermiştir. Boyalarını tamamen doğal yollarla elde edip o şekilde güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu kök boyalarını kına ve ceviz kabuğu ile elde eden Hüseyin Bozoğlan, özellikle çok hoş bir görünüme sahip olan kahverengi ve yeşil tonları ile ön plana çıkıyor. Genellikle peyzaj eserleri ile bilinen Hüseyin Bozoğlan’ın farklı tarzda resmettiği eserleri de bulunmaktadır.

Details
Lot: 46 » RESİM

Ali DÜZGÜN(1954-)

Tuval üzeri yağlı boya
50x50

Ali DÜZGÜN(1954-)

 

1977’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1980’de ayni bölümde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ankara’da orta dereceli okul ve liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra, 1987’de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Resim-İş Eğitimi Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1989’da Sanatta Yeterlik derecesi alarak 1990’da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

1994-2002 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1995-1998 yıllan arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. 32 kişisel resim sergisi açtı. 100’den fazla karma resim sergilerine katıldı.

Kültür Bakanlığı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. GESAM yönetim kurulunda görev aldı. Birçok ödül ve mansiyonları bulunan sanatçı, halen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Mesleki Resim Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak sanat çalışmalarına devam etmektedir.

Details
previous
Go to Page: / 3
next