• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

13. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ

13. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ 21 HAZİRAN 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 
21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

Komisyon Oranı: % 10

ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!

NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

Lot: 54 » RESİM

Behruz Kuul(1988-)

Tuval üzeri yağlı boya
60x50

Behruz Kuul(1988-)

1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu.
2005-2009 yılları arasında Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim aldı.
2010 yılında seçildiği Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. 2010-2015 yıllarında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı.
Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
2015 yılından bu yana çalışmalarını Türkiye'de kendi atölyesinde sürdürmekte ve çalışmaları birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide yer almaktadır.

Sanatçı  eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı  perspektif açılarıyla ve impasto  tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerinde etkileşimini, kentselleşmenin  getirdiği yalnızlığı ve hayatda varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır. Kentselleşmenin  insanın davranışına, onun psikolojisine etkisini bazen doğadaki tenha ağaçlarla, bazen arka planda üç boyutlu semadaki bulutların harmonik dinamiğiyle, renk patlamalarıyla hiperbolik hatlar yaratarak tasvir eder.

(İmpasto, çalışma üzerinde kullanılan boyanın yığılması ile kalın boya tabakaları kullanılarak hazırlanan yağlı boya tekniğidir. İtalyancada hamur anlamına gelmektedir. Boyanın fırça veya spatula gibi resim araçlarıyla tuval üzerine sıvanmasıyla gerçekleştirilir.)

Detaylar
Lot: 56 » RESİM

Vedat HAZNECİ(1949-)

Tuval üzeri yağlı boya
25x30

Vedat HAZNECİ(1949-)

1949 Merzifon'da doğdu.
1971 Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi.

28 yıl resim öğretmenliği yaptı. İlki 1981 yılında olmak üzere 17 kişisel sergi açan Vedat Hazneci bir çok karma sergiye de katılmıştır.

Sanatçı halen Merzifon'daki atelyesinde çalışmaların sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 58 » RESİM

Kemal ÇELİK(1940-2023)

Kağıt üzeri sulu boya
65x50

Kemal ÇELİK(1940-2023)

 

Kemal Çelik (1940, Şavşat, Artvin - 31 Mart 2023, Ankara[1]), Türk ressamarkeolog.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji bölümü mezunudur.

Öğrencilik yıllarında Eşref ÜrenCemal BingölŞefik BursalıSaim Kanra gibi ressamlardan etkilenmiştir.

1973 yılında Prof. Dr. Rasim Adasal (1902-1983) başkanlığında kurulan Üniversiteler Arası Resim ve Heykel Sanatçıları Derneği'nin kurucu üyelerindendir.

Ankara Ressamlar DerneğiAnkara Sanat KurumuGESAMSulu Boya Ressamlar Grubu ve Ankara Kulübü Derneği üyesidir.

Çalışmalarını 1990 yılında Ankara Kalesi içindeki Pirinç Han'da kurduğu atölyesinde sürdüren sanatçı 31 Mart 2023'te yaşamını yitirmiştir.

Detaylar
Lot: 65 » RESİM

Fikret ÖZTÜRK(1961-)

Tuval üzeri yağlı boya
150x150

Fikret ÖZTÜRK(1961-) 

1961 Eskişehir doğumlu olan sanatçı, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır.

Detaylar
Lot: 69 » RESİM

Beşir BAYER (1978-)

'Altın Madolyon-3'
Tuval üzerine akrilik boya
65x80

Beşir BAYER (1978-)

Beşir Bayar, 1978 yılında Urfa’da doğdu. 1997’de Ş.Urfa Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı bölümünden mezun oldu. 2002 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Resim-iş öğretmenliğini bitirdi. Yurt içinde 10 yurt dışında 1 kişisel sergi açtı ve çok sayıda yurt içi ve yurt dışı sergilerine katıldı. Katıldığı yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda çalışmaları sergilendi. 2016’da İtalya’nın Forli kentindeki Vernice Sanat Fuarı’nda Vernice Art Fair & Euroexpoart Gran Premio Europa ödülünü aldı ve aynı yıl Saküder’in 11. Kuruluş yılı amacıyla düzenlenen resim yarışmasında da üçüncülük ödülü aldı. 2018 yılında Turgut Pura Vakfı 37. Resim Yarışmasında mansiyon aldı. Hacettepe Üniversitesi resim bölümünde yüksek lisans programına devam etmekle beraber Mersin’deki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 70 » RESİM

Funda İyce TUNCEL(1968-)

Tuval üzeri akrilik boya
80x120

Funda İyce TUNCEL(1968-)

1968 yılında Ankara`da doğdu. Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim İş Bölümü`nde öğrenim gördü. 1992-1995 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezi`nde sanat danışmanlığı yaptı.

Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (UPSD), Akdeniz Kadın Sanatçılar Birliği (Pan-Mediterranean Women Artists Network (FAM) ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan sanatçı; 1998-2002 yılları arasında BRHD`nin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Çağdaş Sanatlar Vakfının (ÇAĞSAV) kurucu üyesi oldu.

Dünya Sanat Vakfı’nın (World Art Foundation) Orange County California’da düzenlediği World Art Expo 09 Sanat Fuarında, 3’üncülük Ödülü aldı.

Bugüne kadar 28 kişisel sergi gerçekleştirdi. 2008 yılında sanatını ve eserlerini konu alan bir kitap, sanat eleştirmeni Ümit Gezgin ve ressam/yazar Ekrem Kahraman tarafından kaleme alındı ve Bilim Sanat Galerisi tarafından yayınlandı.

Eserleri, kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda bulunmakta, yurt içinde ve dışında çeşitli bienal ve fuarlarda sergilenmektedir

Detaylar
Lot: 71 » RESİM

Ergin İNAN 'DENEMELER 2'

Kağıt üzeri özgün baskı
80x60

Ergin İNAN(1949-) 

Ergin İnan 1943 yılında Malatya’da doğdu. 1968’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nü bitirdi. Salzburg Yaz Akademisi’nde Prof. Emilio Vedova ile Münih’de Prof. Mac Zimmerman ile çalıştı. 1985–1986 yılları arasında Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda konuk profesör olarak bulundu. Ergin İnan’ın sanatı, var oluşla yok oluş arasındaki meta-fizik anlamın kendi bakış açısından irdelenip yorumlanmasına dayanmaktadır. Resimlerinde, Doğu ve Batı kültürlerinin sentez arayışları gözlemlenir. 1970’lerden başlayarak böcekleri ve insan figürlerini işlediği eserlerinde, imgeler arasında kurulan görsel ve simgesel ilişkileri yansıtır. Bunların yanı sıra zaman zaman eski uygarlıklardan aldığı kültürel imgelere de yer vererek bunları aynı sanatsal bağlamda değerlendirmiştir. Eserlerinde çok farklı malzeme ve teknikten yararlanan İnan, tuvalin yanı sıra ahşap, duralit, kağıt ya da el yapımı özel kağıtlar vb. taşıyıcılar üstüne yağlıboya, suluboya, tempera, renkli mürekkep ve kolaj gibi değişik teknik ve malzemeler kullanır. Eserleri yurtiçi ve yurtdışında Almanya, Norveç, İngiltere, Belçika, Hollanda, Japonya gibi ülkelerin müzelerinde ve çok sayıda özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul ve Berlin’de sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 77 » RESİM

Memduh KUZAY(1957-)

Baskı üzeri yağlı boya
80x80

Memduh KUZAY(1957-)

1957 Kayseri doğumludur. 
1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi ,Yüksek Resim Bölümü, Prof.Özdemir Altan atölyesinden mezun oldu. 
Aynı yıl Amerika'ya gitti ve 1985-1986 yılında Galeri Matisse'nin ressamlarından biri oldu. Aynı zamanda sanat danışmanlığını da yaptı.
1986 yılı sonunda ABD/Chicago da Glimmer Sanat Galeriyle çalışmaya başladı.
1994 yılında Mersin Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev aldı.
1995-1998 yılları arasında aynı fakültede bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı yaptı. 2000 yılında üniversiteden ayrıldı.
2001 yılı Mart ayında Chicago da Outdoor Show da En İyi Sanatçı ödülünü aldı.

Detaylar
Lot: 80 » RESİM

Beyaz Rus fotoğrafçı "İzzet Kanzler"in ıslak imzasıyla elle renklendirilmiş bir eseri

Fotoğraf üzeri elle renklendirme
40x50

Ekim Devrimi ve Rus İç Savaşı sonrasında İstanbul´a gelip yerleşen Beyaz Ruslardan biri olan Jules Kanzler, İstiklâl Caddesi´nde açtığı fotoğraf stüdyosunu uzun yıllar işletmiş, sonraları İzzet Kaya ismini almıştır.

Detaylar
Lot: 81 » RESİM

Özdemir ALTAN(1931-)

Serigrafi imzalı
,50x70

Özdemir Altan

1931 yılında doğan sanatçı İstanbul'da yaşamaktadır.
1956 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bö­lümü Zeki Faik İzer atölyesini bitirdi.
1963-1965 yıllarında Paris Bienalleri başta olmak üzere çok sayıda uluslararası ve ulusal etkinliğe katıldı,
çok sayıda kişisel sergiler açtı. Yazar ve konferansçı olarak yaygın bir isim yaptı.
Mo­dern, avangard düşünce ve Pop art ve özellikle postmodern'i Türkiye'de ilk geliştiren kişi oldu.
Türkiye'de ilk küratörlük eylemi olan Avni Lifij sergisi 1968 yılında bu anlamda ilk girişimdir.
Sanatçı kendine özgü kurgu dünyasıyla Çağdaş Türk Resmi'nin gelişimine katkıda bulunarak yazgısına yön veren ve
bugünün Türk resminde kendi kuşağı ve ken­dinden sonraki sanatçıların tamamına yakınını etkileyen tek sanatçı
olduğu gö­rülmektedir. Bu konuda kendisi "Sanatçı referans verir, etki kaçınılmazdır; yöntem değil, sonuç önemlidir." demektedir.
Yaptığı eserlerde değişik doku, strüktür eleman, malzeme, sanat görüşü, ışık vb. aykırılığın
rastlantısal olarak bir araya gelmesiyle oluşan sanat anlayışını be­nimsiyor Özdemir Altan.
Böylece 1988'den bu yana gitgide netleşen bir düşün­ce ile sanatsal espasın birbirinden farklı kavram, köken, yapı ve mantıkların
bir­leşmesiyle oluştuğunu uç noktada kanıtlamak amacıyla rastlantısal buluşma yöntemini geliştirdi.
Uzunca bir süredir, irdelediği ve derslerinde temel öğreti maddesi olarak ele al­dığı espas'ın önce bütün sanat tarihi boyunca kullanılış
biçimine açıklık getirip "sanat birbirinden farklı, kavram, köken, yapı ve mantıkların birleşmesiyle oluşur" şeklinde bir sonuca vararak,
bunu 1970' de doçentlik
deneme dersinde Resim Sanatında Mekan başlıklı ve bir manifesto niteliğindeki konferansında ilk olarak akademisyenler önünde ileri sürdü.
Bunu izleyen zamanlarda Altan bu sav üzerine uluslararası nitelikte bir sanat geliştirdi.
Burada farklı
kişilerin yaptıklarını rastlantısal biçimde birleştirerek ve so­nunda kent haritasının ilçe veya mahallelerini farklı kişilere uygulatarak bu tek­nik,
üslup, malzeme bakımından birbirine tamamen yabancılarla sanat tarihin­de ilk kez radikal bir espas yorumuyla şaşırtıcı bir bütünlük geliştirdi.

Eğitim Durumu

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki