• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

15. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ

15. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ 5 TEMMUZ 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 
21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

Komisyon Oranı: % 10

ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!

NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

  • Kategori: RESİM
Lot: 124 » RESİM

NURİ BATTAL (1962-)

Tuval üzeri yağlı boya 100x70

NURİ BATTAL (1962 -  )

 

Nuri Battal, 1962 yılında doğdu. Resim sanatına ilgisi küçük yaşta başladı. Orta öğretim yıllarında katıldığı yarışmada aldığı ikincilik ödülü sanata olan yatkınlığını artırdı ve çalışmalarına yoğunluk verdi. İstanbul Üniversitesi’nde Tıp ve Cerrahi öğrenimini ve doktora programını bitirdikten sonra 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Nevada Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniği'nde çalışırken "College of Liberal Arts"da resim plastik sanatlar dersleri aldı. Amerika’da kaldığı süre içinde resim çalışmalarına devam etti ve karma sergilere katıldı. 1995 yılında Kagawa Üniversitesi’nin daveti üzerine Japonya'ya giden sanatçı "Kagawa Perfecture Culter Center"da üç yıl boyunca resim ve plastik sanatlar geleneksel el sanatları programına katıldı.

Takamatsu City Museum of Art ve Kagawa Cultural Museum’da pek çok karma sergiye katılan Battal, Türkiye’ye döndükten sonra yurt içinde kişisel sergiler açmış ve bir çok karma sergiye katılmıştır. Bunun yanı sıra sanatçının heykel formundaki, kağıt ve tuval üzerine çalıştığı eserleri pek çok yerli ve yabancı özel koleksiyonda yer almaktadır. Battal’ın resimleri, renklerin ve çizgilerin içinde eriyerek bütüne giden yolu oluştururken kompozisyonları onun karakteriyle paralel oluşmaktadır. Derinlemesine analiz, keskinlik, zıtlık ve uyum temalarının ön planda olduğu eserler homojen bir yaklaşımın tuval üzerine aktarılmasıdır.

Eserleri yerli ve yabancı bir çok koleksiyonda yer alan Battal, çalışmalarını ve hayatını İstanbul’da sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 131 » RESİM

Fikret ÖZTÜRK(1961-)

Tuval üzeri yağlı boya
150x150

Fikret ÖZTÜRK(1961-) 

1961 Eskişehir doğumlu olan sanatçı, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. 1989 yılından bu yana birçok kişisel sergi açmış ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri kavramsal figüratif kompozisyonlardan oluşmaktadır.

Detaylar
Lot: 132 » RESİM

Mustafa DEMİRPENÇE(1981-)

Tuval üzeri karışık teknik
Çap:52 cm

Mustafa DEMİRPENÇE(1981-)

1981 Kayseri doğumludur. Dumlupınar Üniversitesi Tekstil/Baskı Erciyes GSF Resim Bölümü (1 Yıl) Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği ve Yüksek Lisans: Selçuk Üniversitesi şeklinde öğrenimini devam ettirmiştir. Sanat eğitimcisidir ve aynı zamanda sanat eğitimi veren bir atölyenin sahibidir.

İlk temellerini henüz üniversite eğitimi sırasında attığı çalışmalarının bütününe bakıldığında zaman teması üzerinde dursa da ‘İ’nsan ve ‘Z’aman konularını ele alarak ‘İZ’ yolcuğunu başlatmıştır. Çizgiler; yaşamın her yönüyle devam ettiğini ve bu döngü içerisinde kırılmaların, kimlik-kişilik karmaşasının, cinsiyet ayrımlarının çarpıcı sonuçlarını anlatmaktadır. Zaman zaman dokular ön planda iken zaman zaman çizgi ve kozalar ön plana çıkmaktadır. Kozalar yeniden varoluşu ve dolayısıyla Egzistansiyalizm yani ‘’varoluşçu felsefeyi’’ sembolize eder. Sivri uçlar ve yumuşak geçişler gibi detaylar var olmanın içindeki insan hallerini anlatır…

Bir noktadan dağılarak/başlayarak yolculuğunu devam ettiren daire içindeki duraksamalar denge bozucu mutlu/mutsuz an’ları, çelişkileri, kırılmaları ve insanın insana bilerek ya da bilmeyerek bir anlamda soyut dokunuşlarını sunar.

Detaylar
Lot: 133 » RESİM

İBRAHİM TAYFUR(1971-)

Tuval üzeri akrlik boya
50x50

İBRAHİM TAYFUR(1971-)

1971 Adana’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu.
Sekiz kişisel sergi açtı. Bir çok karma sergi ve etkinliklere katıldı. Yurt içi yurt dışı özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Eserlerini günlük yaşamdan yola çıkarak; hız , zaman, yaşam, aşk, sevgi vb gibi evrensel kavramlarla ilişkilendirmektedir. Desen olarak alt yapıda yer alan ve göze çarpan öğeler, yarı soyut bir dil ile öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figür ,tek renkli (monokrom) bir yapıdadır.

Detaylar
Lot: 139 » RESİM

Şeref YETER(1991-)

Alageyik
Tuval üzeri akrlik boya
100x100

Şeref YETER(1991-)

1991 yılında Gaziantep’te doğdu. İlköğretim ve ortaokul eğitimini bulunduğu ilde tamamladı. Ortaokulda çizimleriyle resim öğretmenin dikkatini çekmeyi başardı. Kısa süreli resim eğitimi kursu alarak Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesini başarıyla kazandı. 4 yıllık lise resim eğitimini devamında Adana Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalında hem Grafik Bölümü hem de Resim Öğretmenliğini başarıyla tamamladı. Kısa süreli grafik ve matbaa ajanslarında tasarım üzerinde çalıştı. 2014 yılında Gaziantep’e Resim Öğretmeni olarak Acaroba Kenan Öztürk ÇPAL’de göreve başladı. 2020 yılında Gaziantep içerisinde Aysel İbrahim Akınal Güzel sanatlar lisesinde çalıştı. 2022 yılı içerisinde yapılan Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen alımı sınavında 1. Olarak Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesine öğretmen olarak geçiş yaptı. Hala öğretmen olarak devam ederken bir yandan mesleki çalışmalar, yetkinlik ve yeni bilgiler edinmeye duraksız devam etti.

Detaylar
Lot: 142 » RESİM

Mehmet ŞİRZAD(1946-)

Kağıt üzeri sulu boya
20x15

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Mehmet ŞİRZAD, 1946 yılında Nahçıvan’da doğdu. Şirzad, ilk ve orta öğrenimini Nahçıvan’da yaptı. 1968’de Bakü Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünü, 1984-1990 yıllarında ise Çernişef adına Saratov Üniversitesini bitirdi. 1994-2000 yılları arasında Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2000-2003 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2003-2010 yılları arasında Van 100. Yıl Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2004 yılında profesör unvanını aldı. Daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Resim Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen özel atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Moskova’da, Bakü’de, Nahçıvan’da, Tiflis’de, Türkiye’nin birçok yerinde kişisel sergiler açan sanatçı, Avrupa’nın birçok ülkesinde karma sergilere katılarak çeşitli yarışmalarda ödüller aldı. Resimlerinde Türk dünyasını, köy ve kent yaşantısının ıstırabını ve dinamizmini felsefi bir duygu ile dile getirmektedir. Öyle ki sanatındaki gerçeklik, yaşanmışların resmedilişindeki güzellik ve sanatın evrenselliğini tuvale döküşündeki ustalık sayesinde sanatçının, dünyanın çeşitli müzelerinde, özel koleksiyonlarda, ülkemizde Cumhurbaşkanlığı koleksiyonunda, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinde, Devlet Demiryolları Galerisinde eserleri bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 147 » RESİM

Murat GERWEN(1965-)

7/10
Islak imzalı fotoğraf baskı
33x20

Murat GERWEN(1965-)
Kentsel planlama ve mimarlık eğitimlerinin ardından bir ifade ve araştırma aracı olarak gördüğü fotoğraf sanatına yönelen Murat Germen kent, mimarlık ve fotoğraf arasında kurduğu imgeleri; aşırı kentleşme, soylulaştırmanın etkileri, kent hakları, mülkiyet / mülksüzleştirme, insanın doğada yarattığı tahribat, küresel ısınma ve su hakları gibi konulara yönelik fotoğraflarıyla tanınmaktadır.

Detaylar
Lot: 148 » RESİM

Saip TUNA(1904-1974)

Fatin Rüştü ZORLU portresi
Kağıt üzeri kara kalem
33x25

Saip TUNA(1904-1974)

Sanayi-i Nefise Mektebi'nde iki yıllık eğitiminin ardından öğrenimini devam ettirmek için kendi olanaklarıyla İtalya, Almanya ve Fransa'ya gitti. Hans Hoffman ve Heiman ile 1924'te çalıştıktan sonra Paris'te Julian Akademisi'ne devam etti. Jeu de Paume Müzesi'ne bir eseri satın alındı. II. Dünya Savaşı başlayınca 1939 yılında Türkiye'ye dönen Tuna, Atatürk portreleri ve kompozisyonlarına yöneldi. Bir süre Ankara'da Ismet Paşa Kız Enstitüsü'nde ve Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nda resim öğretmenliği yapıp emekli oldu. Yurt Gezileri kapsamında 1940'ta Kırklareli'ne, 1943'te Maraş'a gitti. Devlet Resim ve Heykel Sergileri, Halkevi Sergileri ve Ankara Ressamlar Cemiyeti Sergileri'ne katıldı. 1942 yılında Ankara Profesyonel Ressamlar Grubu'na üye oldu. Atatürk portreleri PTT pullarında yer aldı. Klasik resme ilgi duyan Tuna'nın gerçekçi doğa betimlemeleri ve portreleri akademik çalışma tercihini yansıtmaktadır

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki