• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

29. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ

29. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ 20 EYLÜL 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 
21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

Komisyon Oranı: % 10

ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!

NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

Lot: 1 » RESİM

Faruk CİMOK(1956-)

Tuval üzerine yağlı boya
60x50

Faruk CİMOK(1956-)

Faruk Cimok 1956 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. Ailesi Kafkasya kökenlidir.

1979'da bugünkü adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan  Resim Bölümünden mezun oldu. Resimleri Ankara’daki Zafer Çarşısı’nda sergilendi.  1980 yılında ilk kişisel sergisini açtı.

1990’lı yıllara kadar olan ilk dönemlerinde genellikle Çukurova’daki pamuk işçilerini figüratif olarak resmetti. Daha sonraki yıllarda eski İstanbul manzaralarını canlı renklerle kendine özgü bir üslupla işlemeye başladı. Resimlerinde genellikle Beyoğlu, Nişantaşı, Kumkapı gibi semtlerdeki 1950’li yılların sosyal hayatını nostaljik bir şekilde resmetti. Özellikle Çiçek Pasajı’nı, Taksim Meydanı’nı, tramvayları konu edindi. Eserlerinde güvercin figürünü çokça kullanması nedeniyle “kuşçu” ressam lakabını aldı.

Sanat hayatı boyunca 35 kişisel sergi düzenleyen Faruk Cimok, Türk Kültür Vakfı, DYO, Kartal Belediyesi Kültür ve Sanat Şenliği resim yarışmalarında ödüller kazandı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde görev yapmakta ve Suadiye’deki kişisel atölyesinde sanat çalışmalarına devam etmektedir. Bunun yanında tablo restorasyonu konusunda da uzmanlaşmıştır.

Detaylar
Lot: 2 » RESİM

Ziyad SULTANOV(1954-2024)

Tuval üzerine yağlı boya
80x60

Ziyad SULTANOV(1954-2024)

Ressam Ziyad Sultanov, Sanatçı 1959 yılında Bakü Azerbaycan,da doğdu. Çocuk yaşlarında resim yapmaya başladı. 1966-1974 yıllan arasında orta öğretimini tamamladı. Ailesinin de desteğiyle 1974 yıhnda Bakü'de ki Azim-Azimzade Resim okuluna girdi. Temel resim eğitimini 1978 yılında tamamladıktan sonra 1981 'de Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi resim bölümüne girdi. Akademi tarafindan 1982'de St. Petersburg'a gönderildi iki yıl süre ile resim eğitimine bu şehirde devam etti.

St. Petersburg'da bulunduğu bu iki yıllık dönemde Hermitage müzesindeki İtalyan, Fransız, Hollandalı gibi büyük ustaların resimlerinin ve heykellerinin kopyalarını yaptı. Üniversitenin resim bölümünü 1986 yılında üstün başarı derecesiyle bitirdi. Diploma projesi ve yaptığı eserler üniversitenin özel koleksiyonuna alındı.

Sanatçı 1995 yılına kadar çalışmalarını Azerbaycan'da sürdürdü. Bu sırada yaptığı çalışmalar Moskova'da, St. Petersburg'da, Bakü'de ve Küba'da sergilendi. Eserleri Avrupa'nın bir çok sanat merkezinde sergilendi. Çeşitli karma sergilere katıldı. 
1988 yılında Azerbaycan Ressamlar Birliği'nin ve Rus Ressamları Birlği'nin üyesi oldu. 1995 yılında İstanbul'a gelen sanatçı bu tarihi ve eşsiz güzellikteki şehrin birçok köşesini tuvaline aktardı. Yaptığı resimler büyük bir beğeni ile çeşitli sergilerde yer almaktadır.

Sanatçı İstanbul'un kendine özgü renklerini, canlı ışığını ve mevsimlerini büyük bir ustalık ve renk anlayışı içinde yorumlamaktadır. İstanbul'un halen bozulmamış eski sokakları, iskeleleri, evleri, minareleri ustalıkla tuvaline aktarması bize İstanbul'u daha çok sevdirmektedir. 

Sanatçının eserleri Türkiye dışında birçok koleksiyoner ve resim severler tarafindan satın alınmış ve hak ettiği yeri bulmuştur. Özellikle İstanbul manzaraları, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Almanya'da ki koleksiyonerler tarafindan ayrı bir önem kazanmıştır. Sultanov'un bir çok eseri özel müzayedelerde de resimseverlerle buluşmuştur.

Sultanov'un  tüm  çalışmalarındaki  kurguların  sağlamlığı,  renklerin  uyumu,   fırça vuruşlarındaki teknik, ışığın yansıtılmasındaki büyük başarısı empresyonist ressamlar arasında sanatçıyı tartışmasız büyük usta olarak sivriltiyor.

Detaylar
Lot: 4 » RESİM

Süleyman KARAKUL(1952-)

Tuval üzeri yağlı boya
40x30

Süleyman KARAKUL(1952-)

1952 yılında Sivas Şarkışla E. Hüyük köyünde doğdu.
1974 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü resim bölümünden mezun oldu.
1986 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Uzun yıllar resim öğretmenliği yaptıktan sonra 2001 yılında emekli olan sanatçı aynı zamanda reklam grafiği, kitap, dergi kapakları düzenlemesi ve karikatür gibi alanlarda da uğraş verdi.

Birçok kamu ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, çok sayıda karma sergiye katıldı ve elli altı kişisel sergi açtı.

Resimlerinde, Anadolu kırsalındaki emek ve estetik birlikteliğini vurgulamaya çalışan Karakul, bu anlayışını yatay çizgisellikle, dikey figür ve manzara motiflerini kaynaştırarak gösteriyor. Işık-gölgeyi sıcak ve soğuk renklerle, pasajları yoğun bir biçimde kullanarak yansıtıyor. Doğayı gökkuşağındaki renk dizgesiyle ele alarak renklendiren Karakul, yeryüzünün doğal yapısını grafiksel bir anlatımla başkalaştırarak yorumluyor. Figürler ve manzara motifleri, toprakla kaynaşarak onun bir parçası olduğunu gösteriyor.

Detaylar
Lot: 5 » RESİM

Hayati MİSMAN(1945-)

Kağıt üzeri yağlı boya
35x70

Hayati MİSMAN(1945-)

1945 yılında Konya’da doğdu. 1961-1964 yılları arasında Konya Akşehir Öğretmen Okulu’nda öğrenim gördü. 1964-1965 yıllarında Erzincan Tercan’da ilkokul öğretmenliği yaptı. 1965-1968 yılları arasında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Eğitimi Bölümü’nde öğrenim gördü. 1970-1975 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldığı bursla Almanya’ya gönderildi ve Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde “Graphic Design” alanında ihtisas yaptı. 1975 yılında yurda döndü ve Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Eğitimi Bölümü’nde göreve başladı. 1984 yılında aynı üniversitede sanatta yeterliliğini, 1987 yılında da doçentliğini aldı. 1987-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne geçerek profesör oldu. Halen bu üniversitede görevine devam etmektedir. 

Detaylar
Lot: 6 » RESİM

Ümmet KARACA(1956-)

Tuval üzeri yağlı boya
80x60

Ümmet KARACA(1956-)

Ümmet Karaca 1956 yılında Gürcistan’da doğdu.

Sanatçı 1978 yılında başladığı Tiflis Yüksek Ressamlar Okulundan 1982’de mezun oldu. 1987 yılında Gürcistan’ın Tiflis şehrinde ilk kişisel sergisini açtı. 1993’te ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul’daki Varol Sanat Galerisinde düzenledi. Sonrasında da İstanbul ve Ankara’da pek çok karma sergiye katılmaya ve kişisel sergiler açmaya devam etti.

Ümmet Karaca genellikle tuval üzeri yağlıboya tekniğiyle yaptığı tablolarında İstanbul temasını işlemektedir. Eserlerinde şehrin sokaklarını, insanlarını, doğasını, sosyal yaşamını klasik bir üslupla resmetmeyi tercih etmektedir. Özellikle Büyükada’dan manzaraları resmetmeyi seven sanatçının eserlerini İzlenimci tarzın içinde de değerlendirebiliriz. Karaca genel olarak şehir manzaralarıyla bilinse de natürmort ve portre de çalışmıştır.

Ümmet Karaca halen İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 7 » RESİM

Müslüm TEKE(1974-)

Tuval üzeri yağlı boya
70x70

Müslüm TEKE(1974-)

1974 Gaziantep doğumludur. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.
Yurt içi ve yurt dışı pek çok sergiye, çalıştaylara ve bienallere katıldı.
Yurt içi üç ödül sahibi sanatçı çalışmalarını kendi atölyesinde devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 8 » RESİM

Mustafa DELİOĞLU(1946-)

Tuval üzeri yağlı boya
30x30

Mustafa DELİOĞLU(1946-)

1946'da Erzincan'da doğdu.

Çocukluğunda sanatla tanışması daha ilk andan itibaren sonsuz bir tutkuya ve yolculuğa dönüştü. Kendi tarzını yarattı ve bugüne kadar ısrarla savundu. Doğu ve Batı sanatlarını kendine özgü üslubuyla birleştirdi.

Sanatı, fikirlerini ve kendi varlığını ortaya çıkarmanın nedeni ve aracı olarak gördü. Bu düşünce, sanatçıyı sürekli deneylerle sanatını yenileme döngüsüne sokar, böylece üslubunun tazelenmesi ve sürekli yaratma eylemi sağlanır. Sanatsal imzasından kopmadan, yenilikçi ve şaşırtıcı çalışmaların kapısını araladı. Sanata çağdaş yorumlar getiren eserler yarattı ancak sanatın geleneksel değerlerine asla sırtını dönmedi.

Eserleri çeşitli kişisel ve karma sergilerde sanatseverlerle buluştu. Sanatçının illüstrasyon alanında da çok sayıda ödülü var ve çalışmaları binden fazla kitapta yayınlandı.

Sanatın fikir, deneyim ve tekniğin mükemmel birleşimi olduğuna inanan sanatçı İstanbul'da yaşıyor.

Detaylar
Lot: 9 » RESİM

İlhami DEMİRCİ(1908-1976)

Tuval üzeri yağlı boya
50X70

İlhami DEMİRCİ(1908-1976)

1908'de İstanbul'da doğdu. Halkalı Ziraat Mektebi'ni bitirmeden ayrıldı. Burada Hikmet Onat ve İbrahim Çallı'nın öğrencisi oldu. 1938'de Berlin'de Max Dungert atölyesinde resim çalıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin düzenlediği yurt gezileri programı kapsamında 1939'da Sinop'a, 1942'de Mardin'e gönderildi. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra 1948'de İstanbul Eğitim Enstitüsü'ne hoca olarak atandı. Burada resim bölümünü kurdu ve bölüm şefi olarak görev yaptı. İlk ve tek kişisel sergisini 1971'de İstanbul'da açtı. 1973'te kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. 1939-197 yılları arasında sürekli olarak devlet sergilerine katıldı. 40 yıl boyunca sanat eğitimcisi olarak pek çok sanatçı yetiştirdi. Yapıtlarının genel konusu peyzaj ve natürmort olmakla birlikte bunlar sıradan resimler değildi. Başlangıçta İbrahim Çallı'nın etkisinde kaldıysa da, sonraları peyzaj ve natürmort türündeki yapıtlarında, yumuşak ve duygulu fırça darbeleriyle izlenimci ve gerçekçi bir anlayışın bilişimine ulaştı. 1976'da vefat etti. 

Detaylar
Lot: 10 » RESİM

PERTEV BOYAR(1887-1981)

Duralit üzeri yağlı boya
30x40

Pertev Boyar (1887-1981)

Türk Ressam Pertev Boyar 1897 yılında doğdu.

İlk ve Orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra I. Dünya savaşı sırasında Harbiye’yi bitirmeden orduya katılan Boyar, çeşitli hizmetlerde bulunmuştur. Kuleli Askeri Lisesi’nde okurken Sami Yetik‘ten aldığı derslerle sanat hayatına başladı.

Yoğun askerlik hayatında 1930-1932 yıllarında Akademi’ye dışarıdan devam ederek İbrahim Çallı atölyesinde sanat bilgisini geliştirdi. Ancak bu ilgisini, İstanbul dışındaki görevleri nedeniyle sürdüremedi.

Ankara’da kaldığı yıllarda Emekli Subay Ressamlar Birliği’nin genel sekreterliğini yaptı. Ayrıca burada Halkevi sergilerine ve devlet sergilerine katıldı. Peyzaj ve natürmort türünde yoğunlaşan resimleri ile asker ressamlar kuşağının sanat anlayışı kapsamında, klasik-izlenimci çizgide yer almaktadır. 1981 yılında öldü.

Topografya ve resim sanatı konularını içeren kitapları vardır. 1948 yılında Ankara’da basılan “Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devletlerinde Türk Ressamları, Hayatları, Eserleri” isimli eseri, Çağdaş Türk sanatı için temel kaynak kitaplar arasında yer alır.

Detaylar
Lot: 11 » RESİM

Yaşar ÇALLI(1941-)

Tuval üzeri yağlı boya
80x70

Yaşar ÇALLI(1941-)

1941, Buldan-Denizli Resme olan yatkınlığı 7 yaşındayken başladı. Önce Dede İbrahim ÇALLI’ nın da öğrencisi olan Resim Öğretmeni Besim YAZICI sonra Dede Çallı’nın arkadaşı Dr. Esat MİNKARİ, ÇALLI’ nın yetişmesinde önemli rol oynadılar. Halil DİKMEN, Zeki Faik İZER hocaları olmuştur. Pof. Sadi DİREN ile Eczacıbaşı Seramik Fabrikası’nda 10 yıl seramik ve heykel çalıştı. 

1965-66 yıllarında, ilk sergisini Beyoğlu Şehir Galerisi’nde açtı. 1974 yılında İstanbul Hilton’da portreler sergisi açtı ve Hilton Otellerinde resim sergisi açma geleneğini başlattı. Aynı zamanda üyesi olduğu ve dedesinin kurduğu Ressamlar Cemiyeti’nin karma sergilerine katıldı. 

1979 yılında TBMM’de Meclis Ressamı ve Sanat Danışmanı oldu, 2003’te emekli oldu. 

Irak, Çin, Almanya, ABD, Yugoslavya, Makedonya veya Yunanistan gibi ülkelere resmi davetlerle gitti, çeşitli tablolar ve devlet adamlarının portrelerini yaptı. Memleketi Denizli’de ve çeşitli illerde sergilere katıldı. Çallı’nın eserleri TBMM, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Ankara ve İzmir Resim Heykel Müzeleri ile Çanakkale Müzesi’nde bulunmaktadır. 

Detaylar
Lot: 12 » RESİM

Fevzi KARAKOÇ(1947-)

Tuval üzeri yağlı boya
35x50

Fevzi KARAKOÇ(1947-)

1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 1983 yılında Özgün Baskıresim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde çalıştı. 2002 yılı Şubat ayından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 14 » RESİM

Mustafa AYAZ(1938-)

Kağıt üzeri karışık teknik
30x21

Mustafa AYAZ(1938-)

Çağdaş Türk Resim Sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Ayaz, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara kazası Kabataş köyünde doğar.
II. Dünya Savaşı’nın bunalımlı yıllarına rastlayan çocukluğu, yoksulluk ve hastalıklarla geçer.
İlkokula ancak 10 yaşında iken başlayabilme olanağı bulan Ayaz’ın resme ilgisi o sıralarda başlar.
1953’de Erzurum Pulur Köy Enstitüsü'ne girer.
Orta sınıf son sınıfta iken hocalarının dikkatini çeker ve İstanbul Çapa İlk öğretmen okulunun Resim Semineri sınavlarına girmesi önerilir.
Sınava girer ve kazanır. Ta o zaman yolu belirlenmiş olur. Bu yol sanat yolu olacaktır.
1959 yılında Çapa İlk öğretmen okulunu bitirir.
Bir yıl ilkokul hocalığından sonra, 1960’da Gazi Eğitim Enstitüsünün Resim Bölümüne girer ve oradan 1963’de mezun olur.
3 yıl Çorum İlk öğretim okulunda resim öğretmenliği ve atölye şefliği yapar.
1966’da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü asistanlık sınavını kazanır ve 1984 yılına kadar aynı okulda resim hocalığı yapar.
1984’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine geçer, 1987’de buradan emekli olur.
1987 yılında Profesör olan Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne atanır ve 1988 yılı başında bu görevinden kendi isteği ile ayrılır.
O günden bu yana çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.
Yurt içinde altmışı aşkın kişisel sergi açan ve 19 ödül kazanan sanatçı; Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, ABD, İngiltere, Cezayir ve Almanya gibi pek çok ülkede karma sergi ve bienallere katıldı.
Ayaz’ın 400’den fazla yapıtı yabancı ülke koleksiyonlarında, 4.000’e yakını da yerli koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 16 » RESİM

Şahin PAKSOY(1952-)

Tuval üzeri yağlı boya
40x50

Şahin PAKSOY(1952-)

Önemsiz insanların önemli ressamı olarak anılan 1952 doğumlu Şahin Paksoy, küçüklüğünden beri resim sanatıyla ilgilenmesine rağmen sanat öğrenimine 1973-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik eğitimi ile başlamıştır. 1980 yılında, öğrenciliğine devam ederken açtığı ilk sergisinden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma ve solo sergilere katılmıştır. Son kişisel sergisini 2013 yılında gerçekleştiren sanatçı, son zamanlarda koleksiyonerliğe ağırlık vermiştir.

Osmanlı’nın minyatür sanatı, Bizans ikonaları ve Selçuklu halıları gibi geleneksel ögelerden  esinlenen Paksoy, gündelik yaşamında karşısına çıkan insanları konu alır. İnsan figürlerinin ön plana çıktığı eserlerinde; kendine has bir dil oluşturarak çoğu zaman geleneksel Anadolu insanının yaşam tarzı ve değerlerini, izlenimlerini duyguları ile harmanlayarak yarattığı kendine özgü diliyle bir öykü anlatmak istercesine resmeder. Yağlı boya kullandığı resimlerindeki figürlerden yola çıkarak figüratif heykeller de yapan sanatçının son ürettiği eserler arasında soyut çalışmalar de yer alıyor.

Detaylar
Lot: 17 » RESİM

Nermin ALPAR(1961-)

Tuval üzeri akrilik boya
50x50

Nermin ALPAR(1961-)

1961 Yılında ANKARA’da doğan sanatçı 1982 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi. Resim çalışmalarına 2004 yılında ressam Gür Dalkıran’la başladı. Daha sonra 3 yıl Gürcü ressam David Ugralidze ile çalışan sanatçı şu an çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir. Gizemli kadınlar sanatçının esin kaynağıdır.

Detaylar
Lot: 18 » RESİM

Basri ERDEM(1948-)

Tuval üzeri yağlı boya
50x60

Basri ERDEM(1948-)

 

1948 Lüleburgaz- Akçaköy doğumlu olan sanatçı, ilköğreniminin ardından, girdiği altı yıllık Kepirtepe İlköğretmen Okulu’nun sınavını kazanarak yatılı okuma hakkını elde etti. Okula kaydını yaptırarak; üç yıl boyunca öğrenim gördü. Öğretmen okullarının güzel uygulamalarından biri olan yeteneğe yönlendirme uygulamasından yararlanarak öğretmen okulunun üçüncü sınıfından dördüncü sınıfa geçerken; ders notlarının aritmetik ortalamasının yüksek oluşuna paralel resim yeteneğinin öğretmenleri tarafından keşfi ile 1963 yılında yetenek sınavıyla İstanbul Ortaköy İlköğretmen Okulu resim seminerine girdi. Kültür ve pedagojik derslerinin yanı sıra ağırlıklı olarak haftada sekiz saat da resim derslerinde temel sanat eğitimi aldı. 1966 yılında sınıf öğretmeni olarak mezun olan Erdem, bir yıl ilkokullarda sınıf öğretmenliği yaptı.

Almış olduğu sanat eğitiminin dürtüsü ile şimdiki adı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi olan dönemin İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nün uygulamalı yetenek sınavını kazanarak 1967 yılında bölüme kaydını yaptırdı. Yatılı öğrencilik yıllarında Ziya Mayadağ, Selahattin Taran, İlhami Demirci, Malik Aksel, Osman Zeki Çakalo ve Süleyman Saim Tekcan gibi birbirinden değerli sanat eğitimcileri ve sanatçılardan dersler aldı.  Üç yıl gördüğü resim eğitiminin ardından resim öğretmeni olarak mezun olup; 1970 yılından 1974 yılına kadar Urfa Kız İlköğretmen Okulu’nda resim öğretmenliği yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim enstitülerine eleman kazandırmak amacıyla açmış olduğu sınavı başararak; 1974 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü, Grafik Dalı öğretmenliğine atandı. Altı yıl sonra Atatürk Yüksek Öğretmen Okulu öğretmenliğine atanan Basri Erdem, 1985 yılında Marmara Üniversitesi’nde Lisans tamamladı. 

Doktoraya eşdeğer Sanatta yeterlik unvanını 1986’da alan sanatçı, 1. Asya Avrupa Bienali’ne katıldı. 1987 yılında Doçent 1997 yılında da Profesör oldu. Yurt dışında çeşitli sanat etkinliklerine katılarak eserleri sergilenen Erdem, 2007 yılına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra, kendi isteği ile emekli oldu. Fevziye Mektepleri Vakfı üniversitesi olan Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra özellikle gerçekleştirmek istediği müze ve atölyeler oluşturmak amacıyla Akademik yaşamına nokta koydu.

Tanınmış sanat galerilerinde 20’üzerinde kişisel sergi açan akademisyen sanatçının, yurtiçi ve yurtdışında bir çok müze ve koleksiyonda eserleri bulunuyor.

Halen doğduğu Akçaköy’e kurduğu sanat evi ve İstanbul Maltepe’de kendi olanaklarıyla  kurduğu  uluslararası sanat atölyelerinde çalışmalarına devam etmektedir

Detaylar
Lot: 19 » RESİM

Hasan Basri İNAN(1992-)

Tuval üzeri karışık teknik
Çap:130

Hasan Basri İNAN(1992-)

Hasan Basri İNAN 1992 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. 2011 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne dereceyle girdi. 2015 yılında Seramik Bölüm birincisi ve Güzel Sanatlar Fakülte ikincisi olarak mezun oldu. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Seramik Bölümü, Yüksek Lisans Programını 1.lik ile kazandı. 2011 yılından beri, Ressam Ahmet YEŞİL‘den gerekli resim eğitimini almaya devam ediyor. Türkiye Seramik Derneği ve Seramik Sanatı Eğitimi Ve Değişimi Derneği üyesidir. 6 kişisel, 40’dan fazla karma sergi, 10’dan fazla ulusal ve uluslararası jürili sergiler, Workshoplar, Sempozyumlar ve Çeşitli Etkinliklerde yer aldı. 5 Ulusal, 5 Uluslararası ödülü vardır. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümü Tezli – Yüksek Lisans Programını tamamlayan sanatçı, çalışmalarını Mersin’deki atölyesinde sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 22 » RESİM

Lütfü GÜNAY(1924-2020)

Tuval üzeri yağlı boya
50x70

Lütfü Günay (d. 1924 Çanakkale ö. 12 Kasım 2020[1]Ankara) Ressam ve Sanat Eğitimcisi.

İlk orta ve lise öğrenimini doğum yeri olan Çanakkale’de tamamladı. Ardından şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nün sınavlarını kazanarak Zeki Kocamemi’nin öğrencisi oldu. Kocamemi’nin atölyesinde 1944 yılında başlayan resim eğitimi 1949 yılına kadar sürdü. 1949 yılında Akademi’den mezun oldu. Mezuniyetinden iki yıl sonra Ankara’ya taşındı. Türk Amerikan Derneğin’de amatör genç ressamlardan oluşan kursiyerlerin resim kurslarını yönetti. Bu arada resim çalışmalarının yanı sıra dernek düzeyinde sanatçı örgütlerinin kurucu üyeliklerinde bulunarak oluşmalarına önemli katkılar sağladı.

Detaylar
Lot: 23 » RESİM

Mehmet GÜRELİ(1949-)

Tuval üzeri sulu boya
35x25

Mehmet GÜRELİ(1949-)

Mehmet Güreli, (d. 1949, İstanbul), Türk yazar, müzisyen, ressam ve film yönetmeni.[1]

Ressam Talat Güreli'nin kardeşi, yazar Salâh Birsel'in yeğenidir.

Orta okulu önce İstanbul Erkek Lisesi (İEL), sonra Avusturya Lisesi'nde, liseyi Yeni Kolej ve Ferhan Koleji'nde okuduktan sonra 2 yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne devam etti. 1973 yılında "Mephisto" müstearıyla ilk albümünü çıkardı 1976 yılında Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladı.

Sanatın pek çok dalında ürünler veren Güreli 80'li yıllarda sanatın "dekatloncusu" olarak tanınıyordu.[2] 1985 yılında ilk hikâye kitabı Sıcak Bir Göz'ü çıkardı. Leylâ Erbil'in Vapur adlı öyküsünden esinlenerek yaptığı 1986 tarihli 18 dakikalık kısa filmi "Vapurlar"ı,[3] 2003 tarihli "Necdet Mahfi Ayral" ve 2006 tarihli "İstanbul'a Yolculuk - Dünya Yazarlarının Gözüyle" adlı belgeseller izledi.

Ayrıca Gönül Yarası ve İkinci Bahar adlı yapımlarda, TRT 1'de yayımlanan Beni Böyle Sev dizisinde rol aldı.[4]

2021'de Jehan BarburMelis KaradumanHande MehanAyça Özefe ve Cem Adrian gibi isimlerin yer aldığı Mehmet Güreli ile Buluşmalar albümünü yayınladı.[5]

Güreli İstanbul'da, Cihangir'de yaşıyor.

Detaylar
Lot: 24 » RESİM

Güzin Atıl AKDEMİR

Ahşap panel üzeri yağlı boya
50x60

Adana doğumlu bir Türk sanatçısı olan Güzin Atıl Akdemir; 25 yıldan fazla bir zamandan beri profesyonel olarak resim yapmakta olup, ayrıca heykel de çalışmaktadır. Sanatçı, İstanbul Ressamlar Derneği ve Adana Ressamlar Derneği üyesidir.

Güzin Akdemir resimlerini kontrplak veya tuval üzerine yağlı boya ve kendi karışık tekniğini kullanarak yapmakta, ağırlıklı olarak ‘natürmort’ ve ‘kadın portresi’ çalışmaktadır. Ancak portrelerin yeri farklıdır çünkü kadınlar onun için her zaman çok zengin bir ilham kaynağı olmuştur. Tablolarına kadınların durgunluğu ve yalın duyguları egemen olmuş, yüzleri ve bakışları kaygılı, ürkek, düşünceli, suskun, sükûnet içerisinde; yani bütün karmaşık duyguları bir arada barındıran eserler ortaya çıkmıştır.

Portrelerinde kadınların yüz ifadeleri oldukça anlamlıdır. Bir kısmında derin bakışlar, kırık gülümsemeler ve olgun tavırlar görebilirsiniz. Kimi öfkeli, kimi ağlamaklı, kimi kuşkulu, kimi ise bakışlarıyla adeta insanlara kaygılarını ve sorularını anımsatmakta. Hemen hemen her resim kadının iç dünyasının dışa yansımasını sevgi dolu olarak, ancak buna karşılık yaşama belki de kırgın bakışlarını ve tutkularını yansıtıyor. Yani insanın içsel yalnızlığını, hem bir bekleyiş ve hem de sanki çevre baskısının sıkıntılarını çeker gibi yoğun bir duygu seli içerisinde görmek mümkün oluyor. Hepsinde hem bir umut hem de bir suskunluk var. Buna karşılık yine hepsinde insanı gülümseyerek saran bir havaları da var.

Ele alınan kadın motifleri genellikle bakımlı, iyi eğitimli, çağdaş, orta kesim ve özgün insanlardan oluşmakta. Çoğunlukla saf bir yapıya sahip ama her birisinin içleri alabildiğince zengin duygularla yüklü insanlar.  

Sanatçı bugüne kadar muhtelif şehirlerde birçok ayrı karma sergiye katılmış ve ayrıca İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Antalya ve Bodrum’da 22 ayrı kişisel sergi açmıştır.

Türkiye, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere ve ABD’de yaşayan önemli sayıda koleksiyoncularda tabloları mevcuttur.

Çalışmalarına halen Adana ve İstanbul’daki kendi atölyelerinde devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 26 » RESİM

Ayhan TAŞKIRAN(1968-)

Kağıt üzeri yağlı boya
38x30

Ayhan TAŞKIRAN(1968-)

Ayhan Taşkıran 1993’te Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’ nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1996’da Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Ana Sanat Dalı’nda “Başlangıcından Cumhuriyet Dönemine Kadar Seramik-Resim İlişkisi” isimli Yüksek Lisans Tezini tamamladı. 1998’de 59. Devlet Resim Heykel Yarışması’nda Başarı Ödülü aldı. Sanatçı resim çalışmalarına Çan’da devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 27 » RESİM

Hakan ADA(1982-)

Tuval üzeri yağlı boya
50x50

1982 yılında Silifke’de doğdu. 2008 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden 3.’lük ödülü alarak mezun oldu. 2011 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Bugüne kadar Ankara, İstanbul ve Mersin’de kişisel sergiler açmış olan sanatçının, Mersin Üniversitesi’nden almış olduğu iki adet 3.lük ödülü bulunmaktadır. Sanatçı, çalışmalarını Mersin’deki atölyesinde sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 29 » RESİM

Mustafa KÖSEOĞLU(1950-)

Tuval üzeri akrilik boya
60x50

Mustafa KÖSEOĞLU(1950-)

            1950 Çorum’da doğdu.1974 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü ’nü bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lisans tamamladı. Antalya’da yaşamakta olan sanatçı, çalışmalarına  kendi atölyesinde sürdürmektedir. Soyuta yakın anlatımcı bir biçim anlayışı içinde, renkçi bir tutumla resmine yön verir. Figürü bazen doğal ortam içinde, bazen de resim düzleminin kendi dünyası içinde ele alır. Anlatımında renk ve çizgi beraberliğinde kompozisyonda bütünlüğü amaçlamaktadır. Bu ritmik bütünleniş içinde simgesel ve farklı figür anlayışıyla dikkat çekmektedir. Mustafa Köseoğlu duyarlı ve uyumlu renklerle çoğunlukla bildik objeleri hatta figürleri aşina olduğumuz formların dışında sunmaktadır.

Detaylar
Lot: 31 » RESİM

Behruz Kuul(1988-)

Tuval üzeri yağlı boya
80x120

Behruz Kuul(1988-)

1988 yılında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde doğdu.
2005-2009 yılları arasında Nahçıvan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim aldı.
2010 yılında seçildiği Nahçıvan Ressamlar Birliği tarafından kendisine tahsis edilen atölyede bağımsız olarak çalışmaya başladı. 2010-2015 yıllarında yurt içi ve yurt dışı sergilerine, yarışma ve festivallerine katıldı.
Eserleri Azerbaycan, Türkiye, Almanya, Gürcistan, Rusya, İngiltere ve Amerika'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
2015 yılından bu yana çalışmalarını Türkiye'de kendi atölyesinde sürdürmekte ve çalışmaları birçok yerel sanat fuarı, festival ve sergide yer almaktadır.

Sanatçı  eserlerinde insan doğası ve psikolojisi üzerinde anlam arayışlarını inceler. Farklı  perspektif açılarıyla ve impasto  tekniğinden yararlanarak, sanki bir analist gibi bilinçaltının doğa üzerinde etkileşimini, kentselleşmenin  getirdiği yalnızlığı ve hayatda varoluşçu yönelimin ritmini kompozisyonlarına aktarır. Kentselleşmenin  insanın davranışına, onun psikolojisine etkisini bazen doğadaki tenha ağaçlarla, bazen arka planda üç boyutlu semadaki bulutların harmonik dinamiğiyle, renk patlamalarıyla hiperbolik hatlar yaratarak tasvir eder.

(İmpasto, çalışma üzerinde kullanılan boyanın yığılması ile kalın boya tabakaları kullanılarak hazırlanan yağlı boya tekniğidir. İtalyancada hamur anlamına gelmektedir. Boyanın fırça veya spatula gibi resim araçlarıyla tuval üzerine sıvanmasıyla gerçekleştirilir.)

Detaylar
Lot: 32 » RESİM

Neriman OYMAN(1965-)

Karton üzeri yağlı boya
30x20

Neriman Oyman (d. 1965, İstanbul), Türk bir ressamdır.

1990-1992 yılları arasında Avni Memedoğlu Atölyesi'nde çalışmalarını sürdürmüş Türk ressam. 1992 yılından bu yana Asmalımescit'teki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kişisel sergileri ile yurtdışına 400'den fazla resim taşıdı, 30'dan fazla kişisel sergi düzenledi. Resmi yaşam biçimi olarak tanımlayan ressam, dışavurumcu tarzda, fantastik nitelikli resimler yapar. Düşüncelerinin resmini yaptığını ifade etmektedir.

Detaylar
Lot: 33 » RESİM

Selim GÜVENTÜRK(1951-)

Tuval üzeri yağlı boya
40x40

Selim GÜVENTÜRK(1951-)

1951 yılında Ankara’da doğdu. Güventürk, 1977 yılında ağaç maketleri ve heykelleri üzerinde çalışırken, sonradan özgün bir yağlı boya tekniğine dönüşecek olan çalışmaların ilk adımlarını keşfetti. Maket ve heykelleri elleri ile boyarken keşfettiği bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir hale dönüştürdü. 40 yıldan bu yana yağlı boya resim çalışmalarını uyguladığı bu teknik içinde sürdürmektedir. Fırça ve spatul kullanılmayı gerektirmeyen bu özgün teknik, sanatçının sürekli yeni buluşlarına ve uygulamalarına olanak tanıması nedeniyle de her yıl daha gelişmiş yapıtların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bugüne kadar üretmiş olduğu 3.000 civarında eser, sanatseverlerin beğenilerini kazanmış ve gerçek sahiplerini bulmuştur. Kişisel sergiler dışında birçok karma sergiye de katılan sanatçı, halen çalışmalarına Ankara’daki kendi atölyesinde devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 38 » RESİM

Remzi İREM(1943-)

Tuval üzeri yağlı boya
50x60

Remzi İREM(1943-)

1943 yılında Tokat'da doğdu. 1970 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun oldu. Bir süre Almanya'da araştırmalarda ve mesleki çalışmalarda bulundu. Çok sayıda kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı. 

Tuvallerinde coşkulu renklerle ve temiz, dengeli bir anlatımla doğadan, kırlardan ya da deniz kıyılarından görünümler yansıtır. Ayrıca Anadolu folklorundan, özellikle kadın başlıklarından kaynaklanan, yine aynı renk zenginliğiyle oluşturduğu çalışmalarla dikkat çeker. 

Detaylar
Lot: 39 » RESİM

Ramiz AYDIN(1937-2023)

Tuval üzeri yağlı boya
80x60

Ramiz AYDIN(1937-2023)

Prof. Ramiz Aydın (1937, Espiye, Giresun - 26 Aralık 2023, İstanbul), Türk ressam ve öğretim üyesidir.

1961 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi. 1982-2004 yılları arasında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü ile Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde sanat eğitimciliği ve Resim Ana Sanat Dalı Başkanlığı yaptı. 1987'de doçent, 1995 yılında profesör oldu. 40'ın üzerinde kişisel sergi açtı. 2004 yılında emekli oldu.

İstanbul'da 26 Aralık 2023 Salı günü arkasında yüzlerce sanat eseri bırakarak hayata veda etti. 27 12 2023 tarihinde görev yaptığı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı' nda; akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverlerin katılımı ile cenaze töreniin ardından. Şakirin Csmii'nde kılınan namaz sonrası, Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.

Film yönetmeni Remzi Jöntürk'ün kardeşidir.

Detaylar
Lot: 40 » RESİM

Habib GEREZ(1926-2022)

Duralit üzeri yağlı boya
35x25

Habib Gerez (14 Haziran 1926, İstanbul - 25 Mayıs 2022, Istanbul), Yahudi asıllı Türk şair, yazar ve ressam.

Asıl adı Yusef Gerez'dir. 14 Haziran 1926 yılında İstanbul Ortaköy'de doğdu. 1950 yılında Kabataş Lisesi'nden mezun oldu, ancak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki öğrenimini sağlık sorunu nedeniyle tamamlayamadı. 1961-96 yılları arasında Türkiye Yahudileri Hahambaşısı David Asseo'nun özel kalem müdürlüğünü yaptı. Yazılarında, tıpkı İsak FereraAvram Naon ve diğer Türk Yahudi yazarları gibi, o zamanlar çoğunlukla Yahudi İspanyolcası (Ladino) konuşan Türk Yahudilerin Türkçe konuşup yazmalarını teşvik etti.

13 şiir kitabı yayımlandı. Şiirlerinin bir bölümü yabancı dillere çevrilerek kitap halinde basıldı. Değişik gazete ve dergilerde altı yüzden fazla yazdığı makalelerin bir bölümü, "Rüzgâra Söylenenler" ile "Yaşamın Tadı Tuzu Sanat" adlı kitaplarında yer aldı. Basılmış elliye yakın kitabı vardır. Şiirleri İtalyancaya ve Fransızcaya çevrildi 1979, 1985 ve 1993 Accademia Internazionale di San Marco Şiir Ödülünü, 1980 Centro d’Arte La Prora ve Movimento Aristico Nazionale “Plurismo” Şiir Ödülünü aldı.

Çok sayıda resim sergisi açtı. 33'ü yurt dışında olmak üzere 142 kişisel sergi açtı. Katıldığı yarışmalardan resim ve şiir dallarında 63 ödül aldı. Eserleri Fransa'da "Arsonval Müzesi" ile "Troyes Güzel Sanatlar Müzesi"'nde, Belçika'da "Herstal Müzesi"'nde ABD’de "Judah Magnes Müzesi"'nde, İsrail'de "Jewish Art" ile "Ben Ari" Müzelerinde, Türkiye'de Selçuk Yaşar Müzesi, Edirne Modern Sanatlar Müzesi ve 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nde sergilenmektedir. Habib Gerez'in evi ve stüdyosu 2014 ayından itibaren 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nin bir subeşine dönüştürüldü.

28 Haziran 1998'de İtalya'da düzenlenen ödül töreninde adı geçen Akademi, her yıl yalnızca bir kişiye verilen "Avrupa Büyük Ödülü"nü sanatta 50 yıla yakın etkinlikleri nedeniyle kendisine verildi.

25 Mayıs 2022 tarihinde öldü.

Detaylar
Lot: 42 » RESİM

Mümin CANDAŞ(1971-)

Tuval üzeri yağlı boya
27x20

Mümin Candaş(1971-)
 

1971 yılında Trabzon'da doğan Candaş, 1994 döneminde K.T.Ü Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Hatay ili Samandağ’ı ilçesi Samandağ Ortaokuluna Öğretmen olarak atandı. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Çevresel ve Görsel Sanatlar Yüksek Lisans Programını kazandı. Aynı yıl İstanbul Şişli Sait Çiftçi İlköğretim okulunda görsel sanatlar eğitimcisi olarak atandı. 2000 yılında Yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002 Yılından itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesinde Görsel Sanatlar Eğitimcisi olarak görev yapmaktadır. 2013 yılından itibaren Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Resim çalışmalarına halen kendi özel atölyesinde devam eden sanatçı bugüne kadar 10 kişisel olmak üzere Uluslararası ve ulusal pek çok karma sergiye, resim çalıştaylarına katılmıştır.

Detaylar
Lot: 43 » RESİM

Orhan ZAFER(1971-)

Tuval üzeri yağlı pastel
30x46

Orhan ZAFER(1971-)

 

19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Mezunu. Resim çalışmaları yanı sıra Karikatür ve Fotoğraf sanatıyla ilgilenmektedir.

10 kişisel ve birçok karma sergi veya organizasyona katıldı. Katılmış olduğu yarışmalar sonucu; üçü uluslar arası sekizi ulusal ve biri özel ödül olmak üzere on iki ödül aldı.

Birçok ulusal düzeyde sergi organizasyonu gerçekleştiren Orhan Zafer aynı zamanda ulusal ve uluslararası birçok yarışmada jüri görevinde bulunmuştur.  Türkiye Karikatürcüler Derneği, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği ve  Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. Eserleri birçok kez müzayede yer almış ve önemli resmi ve özel müzelere eserleri kabul edilmiştir.

Bilkent Sanat sokağında ilk kez Türkiye de uygulanan kişi adına özel galeri projesi kapsamında Ankara RC Galeri Bilkent  Sanat Sokağında; ‘Orhan Zafer Galeri’ adına özel galeri açılmıştır.

Sanatsal özel bir boya markası ‘ozblue-ozmavi’ ismiyle sanatçının en fazla kullandığı mavi rengi tescilleyerek 2015 yılında üreterek piyasaya sundu.

Ordu Güzel Sanatlar Lisesi’nde uzman sanat eğitimcisi ve Resim Bölüm Başkanı olarak meslek hayatına devam etmektedir. Sanatsal çalışmalarını  “atölyeMavi” isimli atölyesinde sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 45 » RESİM

Sibel PAYYU 2'li lot

Kağıt üzeri karışık teknik
35x48
Strafor köpük üzeri karışık teknik
28x33

Sibel PAYYU(1976-)

1976’da doğan Payyu ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, Lise ve Üniversite eğitimini Bolu’da tamamlamıştır.

1994 – 1998 Yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim-İş eğitimi bölümünü başarıyla bitirip, İtalya hükümetinden  DEGLİ AGLİ AFFARE-ROMA Güzel Sanatlar bursunu kazandı.

1996 yılında Belçika KNOCCKE CARTOONE festivali’nde “insan gülmek ister” konulu karikatür yarışmasında Türkiye temsili alarak uluslararası karma karikatür sergisinde yer  aldı. 2001 yılında Fransa’da düzenlenen “kadınlar konulu resim yarışmasını  kazanması sebebiyle ilk kişisel sergisini  Fransız Jura St.Claude bölgesinde açtı.

2001 yılında  Fransa’nın ALSAS-LOREIN bölgesindeki Metz kültür festivalinde 2. kişisel sergisini açtı. 2005 yılında Avrupa’nın çeşitli kültür ve sanat başkentlerinde kültürel ve sanatsal etkinliklere katılarak büyük eserleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Detaylar
Lot: 46 » RESİM

Yusuf Kemal ÇANKAYA(1955-)

Kağıt üzeri sulu boya
23x30

Yusuf Kemal ÇANKAYA(1955-)

1955 yılında Antalya'da doğmuştur. İlkokul yıllarından sonra Ankara'ya yerleşen Çankaya, 1982 yılında tekrar doğduğu şehir olan Antalya'ya dönmüş ve resim sanatıyla daha yoğun olarak ilgilenmeye başlamıştır. Desen ve suluboya çalışmalarıyla resim sanatındaki yolculuğuna başlayan sanatçı, Antalya Kale İçi'nin nostaljik dokusu ve bölgeye has cumbalı evlerini barındıran dar sokaklarını resimlerinde konu olarak işlemiştir. Ayrıca, mimari dışında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları da suluboya tekniği ile çalışmıştır.

Detaylar
Lot: 47 » RESİM

Işıl ÖZIŞIK(1939-)

Kağıt üzeri sulu boya
22x29

Işıl ÖZIŞIK(1939-)

Ressam, reklamcı. 1939 yılında Kırklareli’nde doğdu. Ortaokul ve lise dönemlerinde sırası ile Ömer Hatipoğlu, Turgut Zaim, Cemal Bingöl ve Eşref Üren’in öğrencisi oldu. 1963’de arkeoloji öğrenimini tamamlayan sanatçı, üç yıllık bir asistanlık döneminden sonra kendini tamamen sanata verirken bir taraftan da reklamcılık dalında profesyonel çabalar içine girdi.

Işıl Özışık, her türlü malzeme ile resim çalışmalarını sürdürmesine karşın ülkemizde suluboya sanatçısı olarak tanınmaktadır. Suluboya hatayı affetmeyen ve kuruduktan sonra düzeltilmeyen bir yapıya sahiptir.  Resimlerinin büyük çoğunluğu yerinde yapılmış peyzajlardan oluşmuş ve doğanın değişken ışık veren hareketlerini çeşitli mekanlarda işlemiştir.

Yurt içinde birçok özel ve resmi kuruluş koleksiyonlarında, aile koleksiyonlarında yurt dışı özel ve resmi temsilciliklerinde ülkemize gelmiş olan birçok yabancı dostlarımızın duvarlarında eserleri vardır. Sanatçı 1991 yılından bu yana yaşamını Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington kentinde sürdürmektedir.

Işıl Özışık, 1967-1997 yılları arasında yurt içinde 65 kişisel sergi; yurt dışında Londra,   Marsilya Allasio sergileri; son beş yılda Amerika Birleşik Devletlerinde sergiler açmıştır.1999 yılından beri Doku Sanat Galerileri Ankara ve İstanbul şubelerinde kişisel sergilerini açmaktadır.

Detaylar
Lot: 50 » RESİM

Ahmet Fazıl AKSOY(1949-)

Tuval üzeri yağlı boya
29x22

Ahmet Fazıl AKSOY(1949-)

Türk Empresyonist Ressam  Ahmet Fazıl Aksoy 1949’da Samsun’da doğdu. İlk ve Ortaöğretimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesinde eğitimine devam etmiştir. Mezun olduktan sonra kısa bir süre Avukatlık yapan Sanatçı, 1980’den sonra tamamıyla resme döndü.

Empresyonizmi kendi resim anlayışıyla yorumlayan sanatçı, daha çok İstanbul resimleriyle tanınır.

Sanatçının en önemli özelliklerinden biri resim sehpası ile İstanbul köşelerinin izini sürmesi ve günün ışıklarını yakalama çabasıdır. Prof. Tuğray Kaynak’ın ifadesiyle, bu kuşak içinde en içten, duyarlılığı en yüksek, en otantik ve özgün fırça tuşlarına sahip olan sanatçıdır.

Eserleri yurt dışında, özellikle İngiltere’de özel koleksiyonlarda, Türkiye’de ise özellikle Banka koleksiyonlarında bulunmaktadır.

İstanbul resimleri ile tanınan sanatçı, bu şehrin dünyanın en güzel ve en resimsel şehri olduğunu söylemektedir. Çalışmaları İstanbul Ressamları diye anılan grubun oluşmasına katkıda bulunmuş ve ülkemizdeki empresyonist ressamların gelişmesine neden olmuştur. Sanatçı çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki