• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

12. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ

11. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ 7 HAZİRAN 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 
21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

Komisyon Oranı: % 10

ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!

NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

Lot: 6 » RESİM

Nergiz TOPRAK(1987-)

Tuval üzeri akrilik boya
70x100

Nergiz TOPRAK(1987-) 

1987 bodrum doğumlu sanatçımız hayırlı sabancı lisesi güzel sanatlar lisesinden mezun olmuştue. 2021 artutopian ve 30 ağustos zafer bayramı adlı iki karma sergide yer almıştır. Düzenli olarak 2018'den beri eser üretmekte olup yaşantısını bodrumda sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 7 » RESİM

Alaybey KAROĞLU(1961-)

Tuval üzeri akrilik boya
30x40

Alaybey KAROĞLU(1961-)

Prof. Dr. Alaybey Karoğlu 20.05.1961 yılında Çaykara ilçesinde doğdu, ilk ve Orta öğrenimini Çaykara`da tamamladı (1978) . Aynı yıl Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünü kazandı. 1988 -1990 yılları arasında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünde Resim Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünün kurucu Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü. 5846 sayılı kanunla kurulan kısa adı GESAM olan Türkiye Güzel Sanatlar Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesidir. Jüri üyelikleri yaptı. Üçü yurtdışı olmak üzere yurt içinde 100`den fazla yarışmalı ve karma sergiye katıldı. Kişisel sergiler açtı. Resmi ve özel koleksiyonlar ile müzelerde eserleri bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 12 » RESİM

Melikşah YILDIRIM(1976-)

Tuval üzeri yağlı boya
100x50

Melikşah YILDIRIM(1976-)

1976 Elazığ’ da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Elazığ’ da tamamladı. Türkiyede Grafik Tasarım bölümünü bitirdikten sonra, Azerbaycan Bakü’ de Resim ve Heykel Bölümünde öğrenimine devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra Rusya’ da karakalem, Hindistan’ da ağaç oymacılığı ve heykel eğitimi alarak, doğu ülkelerinde kendini geliştirmeye devam etti. Yurt içi ve Yurt dışında birçok sergiye katıldı ve sosyal sorumluluk ve yardım projelerinde yer aldı. Halen Ankara ve Mersin’ de kendi stüdyosunda çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 14 » RESİM

Hüseyin ELMAS(1967-)

Tuval üzeri karışık teknik
60x60

Hüseyin ELMAS(1967-)

1967 yılında Anamur’da doğdu. 1990’da Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 1991’de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı Üniversite’nin Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Eğitimi Anabilim Dalı’nda; 1994’te yüksek lisansını, 1998’de “Çağdaş Türk Resminde Minyatür Etkileri” konulu tezle doktorasını tamamlayıp “Bilim Doktoru” unvanı aldı. 1999’da Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’na Yrd. Doç. Dr. unvanıyla öğretim üyesi olarak atandı. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Resim Bölümleri kurucu öğretim üyeliği ve bölüm başkanlıkları ile aynı fakültenin dekan yardımcılığı görevine atandı. Bu görevlerini 2013 yılına kadar sürdürdü. 2008 yılında Doçent, 2013 yılında ise Profesör unvanı aldı. 2013-2016 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. 2020 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’ne atandı. Günümüze değin 25 kişisel sergi gerçekleştirdi; 300’den fazla ulusal ve uluslararası karma resim sergisine katıldı. Yurt içi ve yurt dışı sanat kolonilerine katılıp çalışmalarda bulundu. Eserleri özel ve resmi koleksiyonlarda, müzelerde bulunan sanatçı, halen çalışmalarına Ankara’da devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 19 » RESİM

Murat YILMAZ(1966-)

Tuval üzeri yağlı boya
50x50

Murat YILMAZ(1966-)

 

1966 yılında Ankara’da Dünyaya geldi. İlk, orta, lise eğitim dönemlerini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Resim İş Eğitimi bölümünden 1987 yılında mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda resim öğretmeni olarak görev yaptı. 2001-2018 yılında Gazi Üniversitesi Beypazarı T.B.M.Y.O Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümünde Öğretim Görevlisi oldu.  2019-2023 yıllarında Hacı Bayram Veli Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümünde akademik görevine devam etti. Ulusal projelerde koordinatörlükler yaptı. Katıldığı yurt içi ve yurt dışı sergilerin dışında " Sanat ve Tasarım " alanında Uluslararası kitaplar yazdı.

 

Sanat Anlayışı

Yılmaz, eserlerinde sanatın sübjektif doğası üzerinden giderek eserleriyle izleyici üzerinde kalıcı etkiler yaratmıştır. Beden pozitifliği, kabulü veya eleştirisi üzerinden eserler üretmektedir. Toplumun dayattığı "ideal" figürlerin dışında güzellik standartlarına meydan okumak üzere beden pozitifliği bağlamında tombul figürler kullanmaktadır. İzleyici, dışlanmışlık, kimlik, mizah ve ironi, eşitlik ve temsil gibi konular eserlerinde ele aldığı konulardır.

Yılmaz, ressam ve yazar kimliğiyle çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 20 » RESİM

Şeref YETER(1991-)

Tuval üzeri akrlik boya
50x70

Şeref YETER(1991-)

1991 yılında Gaziantep’te doğdu. İlköğretim ve ortaokul eğitimini bulunduğu ilde tamamladı. Ortaokulda çizimleriyle resim öğretmenin dikkatini çekmeyi başardı. Kısa süreli resim eğitimi kursu alarak Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesini başarıyla kazandı. 4 yıllık lise resim eğitimini devamında Adana Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalında hem Grafik Bölümü hem de Resim Öğretmenliğini başarıyla tamamladı. Kısa süreli grafik ve matbaa ajanslarında tasarım üzerinde çalıştı. 2014 yılında Gaziantep’e Resim Öğretmeni olarak Acaroba Kenan Öztürk ÇPAL’de göreve başladı. 2020 yılında Gaziantep içerisinde Aysel İbrahim Akınal Güzel sanatlar lisesinde çalıştı. 2022 yılı içerisinde yapılan Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen alımı sınavında 1. Olarak Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesine öğretmen olarak geçiş yaptı. Hala öğretmen olarak devam ederken bir yandan mesleki çalışmalar, yetkinlik ve yeni bilgiler edinmeye duraksız devam etti.

Detaylar
Lot: 21 » RESİM

Gülsüm DOĞANER(1988-)

ÖTEKİLEŞEN KADIN'
Tuval üzeri yağlı boya
100x80

 

Gülsüm DOĞANER(1988-)

1991 – 1997 yılları arasında Almanya’da yaşadı.

Anasınıfı - ilkokul 2.sınıfa kadar Rudolf - Wissel Grundschule okulunda okudu ve resim eğitimine orada başladı.

1997 yılında Türkiye’ye dönüş yapmasıyla beraber ilk,orta okulunu İbrahim Yapıcı’da devam etti.

Lise eğitimini ise Konya Çimento Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladı.

2010 yılında Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünü kazandı.

2018 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Anabilim Dalında Resim bölümde Yüksek Lisans eğitimini devam ettirmektedir.

 

Eğitim - öğretim hayatı boyunca birçok sergilere katıldı. Şuanda özel sanat merkezinde çocuk – sanat gelişimine katkıda bulunacak dersler vermektedir.

 

Sanatçı eserlerinde kadın figürlerini betimlemektedir. Günümüzde tolumda kadına karşı verilen değer önemleri yansıtmaktadır ki maalesef kadına karşı şiddet tecavüz olayları oldukça görülmektedir. Eserlerinde kadına yönelik şiddeti, tecavüz ve toplumda yalnızlaştırılan kadınları eserlerine yansıtmıştır. Eserlerinde toplumu eleştirildiği görülmektedir. Dışavurumcu bir tavır sergilediği görülmektedir.

Detaylar
Lot: 22 » RESİM

Tülin Gizgen ATABAY(1973-)

Tuval üzeri karışık teknik
20x20

Tülin GİZGEN ATABAY(1973-)

İlkokul çağlarında melek çizdi ve bu resme açılan kapıydı.

Rüştü Uzel Kız Meslek Lisesi'nde Ressam Alp BATU'nun öğrencisi olan Tülin, Trakya Üniversitesi Duvar Süsleme Sanatları bölümünde 2 sene öğrenim gördü.

Yüksek öğrenimine Marmara Üniversite'sinde devam eden sanatçı Atatürk Eğitim Fakültesi'nde Nevhiz TANYELİ, Remzi AYDIN, Mehmet ÖZET ve Ahmet ÖZOL gibi sanatçı-hocaların ışık-gölgesinde boya ve çizgilerle geçen tedrisatını sürdürmüştür. Her mezun gibi o da cennetinden kovulmuş ve kendisine yeni bir cennet aramıştır.

Bu arayışı onu uzun yıllar yıllar öğretmen-sanatçı imkanı vermiş, yaşamının  dışında bir şeyler olup biterken içinde de insan, ve özellikle kadın (ve kadın ve kadın vekadın...) imgeleri açmışıtır. 

Öyle ki, sanatçının biçim aracoılığıyla neyi, ne için ve nasıl söylediğiyle verdiği ileti ve onda uyandırdığı estetik kaygı onun yapıtını özgün ve ayrıcalıklı kılar olmuştur.

Sanatçının zihninde eriyen imgeler elleriyle biçim alır ve imgelem haline gelir, donar... Seyirci ile bu imgeler bir kere daha erir ve anlam bu zihinler arası süreçte, renkler ve biçimler hukukunda, zamansız gerçekleşir. Devinimsel estetik iki kişinin (seyirci ve sanatçı) varlığında soyut bir eylemle gerçekleşir. Böylece estetik kaygı, estetik bir iyi hale varır.

İlkokul yıllarında resme melek desenleriyle başlayan Atabay, bugün halen kendi meleğini arama serüvenindedir ve insanın içinde insan açar...

Detaylar
Lot: 28 » RESİM

Meryem CAVGA AKKAYA(1973-)

Tuval üzeri akrlik boya
130x65

Meryem CAVGA AKKAYA(1973-)

1973 Gümüşhane’ de doğdu. İlk orta ve liseyi Samsun’ da okudu. 1995 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Resim İş Bölümün’ den mezun oldu. Aynı yıl öğretmen olarak atandı. 11 karma resim sergisine katıldı, 3 kişisel resim sergisi açtı

Detaylar
Lot: 30 » RESİM

Melek Yıldız ERGÜL

Tuval üzeri akrlik boya
80x100

Samsunda dogdu .19 Mayis Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim öğretmenligi mezunudur.MEB da birçok liselerde ve guzel sanatlar lisesinde ogretmenlik yaptı.Samsunda kendi atolyesinde çalışmalarini sürdürmektedir.calismalarinin ana temasi Amazon kadınlarıdır.

 

 

 

 

Detaylar
Lot: 43 » RESİM

Mehmet SAĞ(1968-)

Tuval üzeri akrlik boya
30x30

Mehmet SAĞ(1968-)

1968 yılında Mersin’de doğdu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 1994’te Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde Asistan olarak göreve başladı. 1998’de Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Programı’nda Yüksek Lisansını tamamladı. 2009’da Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Doktora Programından mezun oldu. Ulusal ve Uluslararası yüzün üstünde karma resim sergisinde eserleri sergilenen sanatçı, ulusal ve uluslararası birçok resim çalıştayına katıldı. Eserleri birçok dergide ve kitapta kapak ve sayfa tasarımı olarak basıldı, poster olarak dağıtıldı. Ulusal ve uluslararası dergilerde “Sanat, Sanat Eğitimi, Türk Resmi ve Kültürü” üzerine yazılar yazdı. “Türkler Renklerin Efendisidir” çıkışıyla birçok konferans verdi, kişisel sergiler açtı. Türk resminin ve sanatının geleceğini Türk kültürünü oluşturan temel düşünce biçiminin oluşturacağı savını bilimsel materyaller ışığında savundu. Sanatçı, halen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 3
sonraki