• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

12. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ

11. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ 7 HAZİRAN 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 
21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

Komisyon Oranı: % 10

ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!

NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

Lot: 67 » RESİM

Sema ILGAZ TEMEL

'TABİAT ANA'
Pres tuval üzerine akrilik boya
30x40

SEMA ILGAZ TEMEL

 

Sema Ilgaz Temel İstanbul’da doğdu. Orta ve Lise Eğitimini Kadıköy Kız Lisesi’nde, Lisans eğitimini İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar, Grafik Bölümü’nde tamamladı. 1980 yılında açılan sınavı kazanarak aynı okulda Asistan olarak göreve başladı. 1983 ve 1987 yıllarında Avusturya Hükümeti’nin sanat bursuyla Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi’ne katıldı (Gravür / Baskıresim). 1986’da Sanatta Yeterliğini “Metal Baskıda Anlatım Çeşitliliği Sağlayan Farklı Yöntemler” konulu tez ile aldı. 1991’de Amerika’da Simi Valley Career Institute’e devam etti. Aynı yıl Metropolitan Museum of Art ve diğer müzelerde, 1990-1993  ve 1996’da İngiltere’de müze ve sanat kurumlarında inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1992’de Doçent, 1996’da Profesör oldu. 2000-2003, 2006-2009 yıllarında iki dönem Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Başkanlığı yaptı. Temel, asistanlık yıllarından itibaren devlet sergilerinde yer aldı. Çok sayıda kitap kapağı, sanat dergileri ve çocuklar için illüstrasyonlar yaptı. 1998’de İtalya’da Uluslararası Exlibris Yarışması’nda üçüncülük aldı ve ilk yurt dışı sergisini Roma’da açtı. 100’ün üzerinde karma sergiye katıldı ve 13 kişisel sergi açtı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve İstanbul Exlibris akademisi Derneği kurucu üyesidir. Halen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde ders vermekte ve sanatsal çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 90 » RESİM

Mehmet SAĞ(1968-)

Tuval üzeri akrilik boya
30x30

Mehmet SAĞ(1968-)

1968 yılında Mersin’de doğdu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 1994’te Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde Asistan olarak göreve başladı. 1998’de Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Programı’nda Yüksek Lisansını tamamladı. 2009’da Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Doktora Programından mezun oldu. Ulusal ve Uluslararası yüzün üstünde karma resim sergisinde eserleri sergilenen sanatçı, ulusal ve uluslararası birçok resim çalıştayına katıldı. Eserleri birçok dergide ve kitapta kapak ve sayfa tasarımı olarak basıldı, poster olarak dağıtıldı. Ulusal ve uluslararası dergilerde “Sanat, Sanat Eğitimi, Türk Resmi ve Kültürü” üzerine yazılar yazdı. “Türkler Renklerin Efendisidir” çıkışıyla birçok konferans verdi, kişisel sergiler açtı. Türk resminin ve sanatının geleceğini Türk kültürünü oluşturan temel düşünce biçiminin oluşturacağı savını bilimsel materyaller ışığında savundu. Sanatçı, halen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 3
sonraki