• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

17. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ

 

17. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ 13 TEMMUZ 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 
21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

Komisyon Oranı: % 10

ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!

NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

Lot: 2 » RESİM

Mehmet GÜRELİ(1949-)

Kağıt üzeri sulu boya
22x29

Mehmet GÜRELİ(1949-)

Mehmet Güreli, (d. 1949, İstanbul), Türk yazar, müzisyen, ressam ve film yönetmeni.[1]

Ressam Talat Güreli'nin kardeşi, yazar Salâh Birsel'in yeğenidir.

Orta okulu önce İstanbul Erkek Lisesi (İEL), sonra Avusturya Lisesi'nde, liseyi Yeni Kolej ve Ferhan Koleji'nde okuduktan sonra 2 yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne devam etti. 1973 yılında "Mephisto" müstearıyla ilk albümünü çıkardı 1976 yılında Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladı.

Sanatın pek çok dalında ürünler veren Güreli 80'li yıllarda sanatın "dekatloncusu" olarak tanınıyordu.[2] 1985 yılında ilk hikâye kitabı Sıcak Bir Göz'ü çıkardı. Leylâ Erbil'in Vapur adlı öyküsünden esinlenerek yaptığı 1986 tarihli 18 dakikalık kısa filmi "Vapurlar"ı,[3] 2003 tarihli "Necdet Mahfi Ayral" ve 2006 tarihli "İstanbul'a Yolculuk - Dünya Yazarlarının Gözüyle" adlı belgeseller izledi.

Ayrıca Gönül Yarası ve İkinci Bahar adlı yapımlarda, TRT 1'de yayımlanan Beni Böyle Sev dizisinde rol aldı.[4]

2021'de Jehan BarburMelis KaradumanHande MehanAyça Özefe ve Cem Adrian gibi isimlerin yer aldığı Mehmet Güreli ile Buluşmalar albümünü yayınladı.[5]

Güreli İstanbul'da, Cihangir'de yaşıyor.

Detaylar
Lot: 3 » RESİM

Işıl ÖZIŞIK(1939-)

Kağıt üzeri sulu boya
22x29

Işıl ÖZIŞIK(1939-)

Ressam, reklamcı. 1939 yılında Kırklareli’nde doğdu. Ortaokul ve lise dönemlerinde sırası ile Ömer Hatipoğlu, Turgut Zaim, Cemal Bingöl ve Eşref Üren’in öğrencisi oldu. 1963’de arkeoloji öğrenimini tamamlayan sanatçı, üç yıllık bir asistanlık döneminden sonra kendini tamamen sanata verirken bir taraftan da reklamcılık dalında profesyonel çabalar içine girdi.

Işıl Özışık, her türlü malzeme ile resim çalışmalarını sürdürmesine karşın ülkemizde suluboya sanatçısı olarak tanınmaktadır. Suluboya hatayı affetmeyen ve kuruduktan sonra düzeltilmeyen bir yapıya sahiptir.  Resimlerinin büyük çoğunluğu yerinde yapılmış peyzajlardan oluşmuş ve doğanın değişken ışık veren hareketlerini çeşitli mekanlarda işlemiştir.

Yurt içinde birçok özel ve resmi kuruluş koleksiyonlarında, aile koleksiyonlarında yurt dışı özel ve resmi temsilciliklerinde ülkemize gelmiş olan birçok yabancı dostlarımızın duvarlarında eserleri vardır. Sanatçı 1991 yılından bu yana yaşamını Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington kentinde sürdürmektedir.

Işıl Özışık, 1967-1997 yılları arasında yurt içinde 65 kişisel sergi; yurt dışında Londra,   Marsilya Allasio sergileri; son beş yılda Amerika Birleşik Devletlerinde sergiler açmıştır.1999 yılından beri Doku Sanat Galerileri Ankara ve İstanbul şubelerinde kişisel sergilerini açmaktadır.

Detaylar
Lot: 6 » RESİM

Erkin KESKİN(1969-)

Tuval üzeri yağlı boya
120x100

1969 ARTVİN / Şavşat - Doğumludur.  

1992 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim – İş Eğitimi Bölümü (lisans) ,            

1996 Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Anasanat Dalı (yüksek lisans)  

1996 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalında öğretim görevlisi                 
Bir çok çalışması özel koleksiyonlarda , ulusal ve uluslararası müzelerde yer almaktadır. 

Detaylar
Lot: 7 » RESİM

Hüseyin ÖZEL(1973-)

Tuval üzeri yağlı boya
100x60

Hüseyin ÖZEL(1973-)

1973 yılı Sivas Divriği doğumlu.

İlköğretim Divriği Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim okulunda gördü.

Lise öğrenenimini Ankara/Altındağ Yıldırım Beyazıd Meslek lisesinde tamamladı.

Resim ve Heykel çalışmalarına 2007 yılında başladı. Farklı sanatçıların atölyelerinde çalışmalarına devam ettikten sonra kendi atölyesini kurarak aktif sanat çalışmalarını devam ettirdi.

Detaylar
Lot: 8 » RESİM

Hakan TOMAR(1982-)

Tuval üzeri yağlı boya
50x40

Hakan TOMAR(1982-)

1982 yılında İstanbul Kadıköy'de doğdu.

2006 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu. 

26 yıldır resim öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığında halen çalışmakta.

Farklı sanatçıların atölyelerine katıldı halen atölye çalışmalarına devam etmekte

Detaylar
Lot: 9 » RESİM

Mehmet HACIFETTAHOĞLU(1978-)

Tuval üzeri akrlik boya
50x50

Mehmet HACIFETTAHOĞLU(1978-)

1978 yılında  Trabzon’da doğdu.
2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim İş Eğitimi Bölümü Grafik ana sanat dalını dereceyle bitirdi.
Ulusal ve uluslararası 100'ü  aşkın sergide yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışı birçok özel koleksiyonda resim, heykel, rölyef, vitray, grafik alanında çalışmaları bulunmaktadır.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde Yüksek Lisans öğrenimini tamamlamıştır.
Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar derneği üyesidir.

Detaylar
Lot: 10 » RESİM

Şeref YETER(1991-)

Tuval üzeri akrlik boya
80x100

Şeref YETER(1991-)

1991 yılında Gaziantep’te doğdu. İlköğretim ve ortaokul eğitimini bulunduğu ilde tamamladı. Ortaokulda çizimleriyle resim öğretmenin dikkatini çekmeyi başardı. Kısa süreli resim eğitimi kursu alarak Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesini başarıyla kazandı. 4 yıllık lise resim eğitimini devamında Adana Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalında hem Grafik Bölümü hem de Resim Öğretmenliğini başarıyla tamamladı. Kısa süreli grafik ve matbaa ajanslarında tasarım üzerinde çalıştı. 2014 yılında Gaziantep’e Resim Öğretmeni olarak Acaroba Kenan Öztürk ÇPAL’de göreve başladı. 2020 yılında Gaziantep içerisinde Aysel İbrahim Akınal Güzel sanatlar lisesinde çalıştı. 2022 yılı içerisinde yapılan Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen alımı sınavında 1. Olarak Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesine öğretmen olarak geçiş yaptı. Hala öğretmen olarak devam ederken bir yandan mesleki çalışmalar, yetkinlik ve yeni bilgiler edinmeye duraksız devam etti.

Detaylar
Lot: 11 » RESİM

Melek Yıldız ERGÜL

Amazon
Tuval üzeri akrlik boya
50x70

Samsunda dogdu .19 Mayis Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim öğretmenligi mezunudur.MEB da birçok liselerde ve guzel sanatlar lisesinde ogretmenlik yaptı.Samsunda kendi atolyesinde çalışmalarini sürdürmektedir.calismalarinin ana temasi Amazon kadınlarıdır.
Detaylar
Lot: 12 » RESİM

Servet TOSUN(1986-)

Tuval üzeri yağlı boya
70x80

Servet TOSUN(1986-)

1986 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Kayseri’de tamamladı. 2010 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Resim- İş öğretmenliği bölümünde lisans programını tamamladı. Aynı yıl Siirt’e resim öğretmeni olarak atandı. 2020 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. Şu anda Kayseri Güzel Sanatlar Lisesinde resim öğretmeni olarak meslek hayatına devam etmektedir. Eserlerinde yalnızlık, zaman ve düş kavramlarını ele alan sanatçı, araç olarak akrilik, yağlıboya ve yağlı pastel kullanmaktadır. Düş ve gerçek arasındaki arafı algılamaya çalışan sanatçı, doğadaki gözlemleri ve duygusal içtenliği ile eserler üretme gayretindedir. Son dönemlerinde yapmış olduğu portreler insanın iç dünyasına açılan pencere görevi görmektedir. Bununla birlikte bireyin iç dünyasında gerçekleşen acı, hüzün, aşk gibi duyguları portrelerindeki derin çizgileriyle aktarmakta ve izleyiciyi farklı dünyalara götürmeyi amaçlamaktadır.

Detaylar
Lot: 13 » RESİM

Fulya Saatçioğlu(1976-)

Tuval üzeri akrilik boya
60x60

Fulya Saatçioğlu(1976-)

1976 yılında İstanbul  doğdu. 1994 yılında İstanbul Kemal Hasoğlu lisesinden mezun oldu. 1996 yılında girdiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesin de halı-kilim - kumaş anasanat dalı  ve Tezhip yardımcı sanat dalından 2001 de mezun oldu. Okul yıllarında Prof. Dr. Aydın Uğurlu, Prof. Dr. Faruk Taşkale ve Yard. Doç. Dr. Turgay Korun dan ders aldı. Henüz okul yılları bitmeden Savaş Çevik, Fuat Başar, Ferhat Kurlu gibi bir çok Hattat la çalışmaya başladı. Bir çok tezhip atölyesinde çalıştıktan sonra kendi atölyesini açtı. Son dönemde akrilik ve yağlı boya resim yapmaya başladı. 
Bir çok kişisel sergi açmış, karma sergiler katılmıştır. Aynı zamanda dünyanın ilk Tezhip ve tespih müzesinde çalışmaları bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 14 » RESİM

Arzu TÜYBEK(1978-)

Tuval üzeri akrilik boya
40x40

Arzu TÜYBEK(1978-)

1978 yılında Karadeniz Ereğli’sinde doğdu.

Selçuk Üniversitesi Matematik bölümünde lisans eğitimini tamamlayarak 2000 yılında öğretmenlik hayatına başladı.

2000-2002 yılları arasında Destegül Güzel Sanatlar Merkezinde Sadrettin Özçimi’den ebru dersleri aldı.

2004 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

2002-2007 yılları arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği Resim eğitimine katılarak Konya Devlet Güzel Sanatlar galerisinde İbrahim Rızayev atölyesinde resim dersleri aldı.

 

2012-2018  yılları arasında Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu atölyesinde resim, sanat felsefesi, desen, kompozisyon ve tasarım üzerine eğitim aldı.

2021 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünde 2. yüksek lisansına başladı.

 

Sanatçı, insanlara ve olaylara odaklı figüratif bir yaklaşım yerine bazen bir doğa manzarası bazen bir şehir siluetinden yola çıkarak rastlantısal dokunuşlara ve soyutlamalara da yer vererek mekân derinliği içinde; hikâyesi izleyene bırakılmış renkleri, tuvallerine yansıtmıştır. Resimlerinde yıllarca çizginin, renk kullanımının ve dokuların nasıl farklı yorumlarla ortaya çıktığını uygulayarak keyifli ayrıntıları ve dokularla renkleri bir araya getirerek kendi dilinde söylenmiş sözleri tuvallerine yansıtır.

 

Sanatla ve özellikle sanat felsefesiyle tanıştığından itibaren her resmini yüreğini içine koyarak kendi içinde bir dille özgünleştirmeye çabaladığını ifade eden sanatçı, şimdilerde yeni ve farklı özgün tatlar arayışındadır.

 

Halen, Konya Bilim ve Sanat Merkezi’nde Matematik öğretmenliğine, arta kalan zamanlarda kişisel atölyesinde sanat serüveni boyunca bitmeyen heyecanını ve tutkusunu resim çalışmalarına yansıtmaya devam etmektedir.

 

Detaylar
Lot: 15 » RESİM

Gülsüm DOĞANER(1988-)

Ötekileşen Kadın
Tuval üzeri yağlı boya
100x80

Gülsüm DOĞANER(1988-)

1991 – 1997 yılları arasında Almanya’da yaşadı.

Anasınıfı - ilkokul 2.sınıfa kadar Rudolf - Wissel Grundschule okulunda okudu ve resim eğitimine orada başladı.

1997 yılında Türkiye’ye dönüş yapmasıyla beraber ilk,orta okulunu İbrahim Yapıcı’da devam etti.

Lise eğitimini ise Konya Çimento Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladı.

2010 yılında Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünü kazandı.

2018 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Anabilim Dalında Resim bölümde Yüksek Lisans eğitimini devam ettirmektedir.

 

Eğitim - öğretim hayatı boyunca birçok sergilere katıldı. Şuanda özel sanat merkezinde çocuk – sanat gelişimine katkıda bulunacak dersler vermektedir.

 

Sanatçı eserlerinde kadın figürlerini betimlemektedir. Günümüzde tolumda kadına karşı verilen değer önemleri yansıtmaktadır ki maalesef kadına karşı şiddet tecavüz olayları oldukça görülmektedir. Eserlerinde kadına yönelik şiddeti, tecavüz ve toplumda yalnızlaştırılan kadınları eserlerine yansıtmıştır. Eserlerinde toplumu eleştirildiği görülmektedir. Dışavurumcu bir tavır sergilediği görülmektedir.

Detaylar
Lot: 16 » RESİM

Setareh Jolualei(1983-)

Tuval üzeri akrlik boya
50x70

SETAREH JOULAEİ ( 1983 - )
Sanatçı 1983 yılında Tahran, İran'da doğdu. 1984 - 1992 yılları arasında Hamburg Almanya'da yaşadıktan sonra 1992 yılında tekrar İran'a döndü. İslami Azad Üniversitesi, Yadegar Emam Şubesi'nde Grafik Tasarım eğitimini tamamlayarak 2002 yılında mezun oldu. Sanatçı 2017 yılından beri İstanbul'da yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 17 » RESİM

Nasim Joulaei(1981-)

Pers Askeri
2003
Tuval üzeri yağlı boya
70x100

Nasim Joulaei(1981-)

1981 yılında İran'ın Tahran şehrinde doğdu ve yaşıyor.

2001 yılında resim yapmaya başladı ve halen çalışmaktadır.
Şu ana kadar üç resim sergisine katıldı.

Azad Üniversitesi Hausa Dili Fakültesi'nden 2003 yılında mezun oldu. 

18 yıldır Radyo Yapımcısı olarak çalışmaktadır.

 

Detaylar
Lot: 19 » RESİM

Satı SAKINMAZ(1973-)

İp Saran Kadın
Tuval üzeri akrilik boya
20x20
Eser çerçeveli gönderilecektir

Satı SAKINMAZ(1973-)

Sanatçı 1973 yılında Çorum'da doğdu. AÜ Sosyal Bilimler Bölümü'nü bitiren sanatçı, resim çalışmalarına 2013 yılında Emine Torun'un yanında başladı. Uzun yıllar Emine Hoca'dan ders alan sanatçı, 2019 yılında kendi tarzı olan "Büyük Gözlü Kadınlar" serisine ağırlık verdi. Ressam Yavuz Bozkurt'tan akrilik dersleri aldı. 2021 yılında Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı'nda ilk kişisel sergisini açan sanatçı, birçok karma sergilere ve online müzayedelere  katıldı. Sanatçının birçok koleksiyonerde eserleri bulunmaktadır. Anadolu kadınlarının giysilerini ve günlük yaşam tarzlarını konu alan sanatçı, çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

 

Detaylar
Lot: 20 » RESİM

Yücel DÖNMEZ(1946-)

Tuval üzerine akrilik boya
80x80

Yücel DÖNMEZ(1946-)

 

Yücel Dönmez, 1946 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Yapı Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu birincilikle kazanarak sanat eğitimine başladı. Doğa düzenlemeleriyle Türkiye’de ilk Land Art çalışmalarını yapan Dönmez, eserlerinde renkleri özgürce kullanarak, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratmayı amaçlıyor ve yan yana gelen renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor.

Yücel Dönmez, resimlerinde kendi coğrafyasından, kültüründen, göreneklerinden, geçmişinden faydalanıyor ve bu esinlenmeyi evrensel bir değere taşımak istiyor. Özgürce kullandığı renklerin, yüzeydeki lekelerin dengesizliği içinde denge yaratarak, bir araya getirdiği renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini sorguluyor. İçgüdüleriyle çalışan sanatçı, aradığı hassas dengeyi kurduğu çalışmalarının sonunda, tuval veya malzeme üzerine attığı ilk lekenin, devasa bir bitki veya bir dağ gibi büyüdüğünü gördüğünde resim tamamlanmış oluyor. Dönmez’in eserleri, ortaya çıktıkları zamandaki Dönmez’in ruh hâlini sergiliyor. Eğer çok neşeli bir anında yapmışsa eseri cıvıl cıvılken, tam tersi olduğunday mutlaka bir karamsarlık beliriyor.

Resimlerinde ebru, hat, kaligrafi, tuğra, süsleme sanatı ve Bizans’tan etkiler görülüyor. Temelde geleneksel sanatlardan yola çıkarak çağdaş anlamda geliştirmiş olduğu sentezleri yaratıyor. Kamusal alanlarda da çalışmalarını gerçekleştiren sanatçı, resimlerinde kendi geliştirdiği teknik ve üslûbu kullanarak, özgünlüğüyle sanat dünyasındaki yerini alıyor. Osmanlı hat sanatı, Tura, dekoratif sanat, süsleme, ebru, dokuma gibi geleneksel Türk sanat formlarına ait unsurların yer aldığı eserler, birbiriyle renkli bir bütünlük içinde sınırsız duygu ve düşünce barındırıyor. Yücel Dönmez sanatı, sıra dışı, gerçeküstü ve dramatik bir dünya olarak bizlere yansıtıyor. Türk-İslam sanatının çağdaş sentezlerini ilk kez The Art Institute of Chicago’da (Temmuz 1987) gösteren sanatçının bu tekniği, yenilikçi yapısıyla ABD ulusal kanallarında da yerini alıyor.

Detaylar
Lot: 21 » RESİM

Seher UYSAL(1976-)

Baykuş
Tuval üzeri yağlı boya
60x45

Seher UYSAL(1976-)

Seher uysal 1976 Hatay İskenderun doğumluyum lisesi mezunuyum çocuk yaşlarda başlayan resim aşkı Halk eğitim destekli İskenderun askerî Deniz müzesinde 5 yil eğitim aldım Deniz müzesi karma resim sergilerinde eserlerim sergilendi İstanbul Beşiktaş askerî Deniz müzesinde karma resim sergilerinde eserlerim sergilendi ve Beşiktaş Deniz müzesi yarışmasıina katıldım Ankara çağdaş sanat merkezi sergisi Ankara Zafer çarşısı sanat merkezi sergisi  Gaziantep Zeugma mozaik müzesi sergisi Diyarbakır belediyesi sanat merkezi sergisi Bodrum belediyesi sanat merkezi sergisi İstanbul luna sanat galerisi sergisi 2021. 2024 arası artankara sanat fuarı mask sanat galerisi ile katildigim sergiler kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  uluslar arası çalıştay ve bellamiya manastırı karma resim sergisi  birçok online sergi ve müzayede'de yer almıştır 7 yıldır Kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam etmektedir

Detaylar
Lot: 22 » RESİM

Selda EĞER(1969-)

Kapadokya ve Balonlar
Tuval üzerine yağlı boya
80x60

Selda EĞER(1969-)


1969 Hatay İskenderun doğumluyum. Lisemde resim bölümünden mezun oldum. Daha sonra aldığım resim eğitimleri ve kurslardan sonra şimdi kendi atölyemde resim çalışmalarıma devam ediyorum. Katıldığım İstanbul,Ankara,İzmir,Gaziantep ve Hatay gibi birçok şehirde eserlerimi sergiledim. Her sene Art-Ankara sanat fuarına eserlerimle katılmaktayım.

Detaylar
Lot: 23 » RESİM

Tülin GİZGEN ATABAY(1973-)

Kağıt üzeri akrilik boya
33x23

Tülin GİZGEN ATABAY(1973-)

İlkokul çağlarında melek çizdi ve bu resme açılan kapıydı.

Rüştü Uzel Kız Meslek Lisesi'nde Ressam Alp BATU'nun öğrencisi olan Tülin, Trakya Üniversitesi Duvar Süsleme Sanatları bölümünde 2 sene öğrenim gördü.

Yüksek öğrenimine Marmara Üniversite'sinde devam eden sanatçı Atatürk Eğitim Fakültesi'nde Nevhiz TANYELİ, Remzi AYDIN, Mehmet ÖZET ve Ahmet ÖZOL gibi sanatçı-hocaların ışık-gölgesinde boya ve çizgilerle geçen tedrisatını sürdürmüştür. Her mezun gibi o da cennetinden kovulmuş ve kendisine yeni bir cennet aramıştır.

Bu arayışı onu uzun yıllar yıllar öğretmen-sanatçı imkanı vermiş, yaşamının  dışında bir şeyler olup biterken içinde de insan, ve özellikle kadın (ve kadın ve kadın vekadın...) imgeleri açmışıtır. 

Öyle ki, sanatçının biçim aracoılığıyla neyi, ne için ve nasıl söylediğiyle verdiği ileti ve onda uyandırdığı estetik kaygı onun yapıtını özgün ve ayrıcalıklı kılar olmuştur.

Sanatçının zihninde eriyen imgeler elleriyle biçim alır ve imgelem haline gelir, donar... Seyirci ile bu imgeler bir kere daha erir ve anlam bu zihinler arası süreçte, renkler ve biçimler hukukunda, zamansız gerçekleşir. Devinimsel estetik iki kişinin (seyirci ve sanatçı) varlığında soyut bir eylemle gerçekleşir. Böylece estetik kaygı, estetik bir iyi hale varır.

İlkokul yıllarında resme melek desenleriyle başlayan Atabay, bugün halen kendi meleğini arama serüvenindedir ve insanın içinde insan açar...

Detaylar
Lot: 24 » RESİM

Şerif KİNO(1967-)

Don Kişot
Tuval üzeri akrilik boya
40x30

ŞERİF KİNO(1967-)

 

Benim idolüm Don Kişot’tur, Sancho Panza değildir. Günümüz dünyasında zaten herkes Sancho Panza rolünü oynuyor. Bana sorulursa, önemli olan Don Kişotluk yapabilmektir bu çağda.

 

1967 Mardin, Kızıltepe doğumlu ressam Şerif Kino, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nü bitirir. Sanatçı, üretimini ve yaşantısını Mardin’de sürdürürken yurt dışıyla da bağlantısını koparmaz. Resimlerinde renkler, boşluklar, geniş mekânlar ve insan figürleri dikkat çeker; Don Kişot ise sanatının adeta anahtar kelimesi olur. Birden fazla duyguyu harmanladığı resimlerinde yalnızlık, karmaşa, olağanlık ve olağan dışılık öne çıkarken siluetlerin oluşturduğu kompozisyonlar renklerin içinde dikkati üzerine toplar. 

Detaylar
Lot: 26 » RESİM

Nergiz TOPRAK(1987-)

Tuval üzeri akrilik boya
80x80

Nergiz TOPRAK(1987-) 

1987 bodrum doğumlu sanatçımız hayırlı sabancı lisesi güzel sanatlar lisesinden mezun olmuştue. 2021 artutopian ve 30 ağustos zafer bayramı adlı iki karma sergide yer almıştır. Düzenli olarak 2018'den beri eser üretmekte olup yaşantısını bodrumda sürdürmektedir.

Detaylar
Lot: 27 » RESİM

Uygar SÖZER(1977-)

Mesela İstanbul Gibi...
Tuval üzeri akrilik boya
70x100

Uygur SÖNMEZ(1977-)

Sanatçı 1977 yılında Mersin'de doğdu. 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Baski Resim Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. Kariyerine reklam sektöründe grafiker olarak çalışmaya başladı. Sonrasında çeşitli tekstil fabrikalarında desinatör ve işletme sorumlusu olarak çalışmaya devam etii. Eğitim sektörüne yönelerek özel okullarda görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Şimdi Tan Eğitim Kurumları'nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak çalışmaktadır. Sanat çalışmalarına ayrıca devam etmektedir. Birçok karma ve kişisel sergilere katılmıştır. Ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında ödül almış ve sergilemelerde bulunmuştur. Öğretmenliğinin yanında, sanatsal çalışmalarına da devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 28 » RESİM

Nazlı DAYI SAKDER(1982-)

Hayallerin Peşinde 4
Ahşap panel üzerine yağlı boya
45x45x5

Nazlı DAYI SAKDER(1982-)

1982 yılında Bursa’da doğan Nazlı Dayı Sakder, 2010 yılında Uludağ Üniversitesi Resim Öğretmenliği, Grafik Ana Sanat dalından birincilikle mezun olduktan sonra grafik tasarım alanında çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda çocuk akıl oyunları eğitmeni olan Nazlı Dayı Sakder çocuk oyunları tasarımları ve üretimi yapmakta olup son yıllarda resim çalışmalarına ağırlık vermiştir.

  Resimlerinde; yaşayan varlığın sembolü olan kediler, hayatta var olma mücadelesini anlatan ana öğedir. Kediler sahip olmak istedikleri hayallerin “yumakların” peşinde koşarlar. Siyah silüet kediler geçmişin izlerini, renkli olanlar ise gelecek zamanı sembolize eder. Çözülemeyen düğümler hedefe ulaşırkenki karşılaşılan zorlukları , arka fonlardaki çalkantılı doku ise ilmek ilmek işlenen hayatın izlerini betimler.

” …Grafik kökenli ve baskı sanatlarını çok seven biri olarak yağlı boya ile katmanlı dokular oluşturarak ahşap panel üzerine çalışıyorum. Kompozisyonlarım perspektiften uzak, belirli bir mekan kaygısı taşımıyorum. Resimlerimde insana ait her türlü yaşanmışlığı kedilerle sembolize ediyorum. Küçüklüğümden beri kedilerle içiçe büyüdüm. Ailede herkesin kedileri vardı , kendi kedim de 20 yıl yaşadı . Dolayısıyla kedileri yakından gözlemleme şansım oldu. Kedilerin her biri ayrı bir şahsiyet, hepsinin hayranlık uyandıracak apayrı karakterleri var. Yüz ifadelerinde ve özellikle gözlerinde her türlü duyguyu görmek mümkün. Bir bakışla çok şey ifade edebilmeleri beni çok etkiliyor. Bu hayranlık resimlerimdeki ifade aracının kediler olmasına vesile oldu.

  Resimlerim yaşadıklarım, hissettiklerim ve gözlemlediklerimle şekilleniyor. Sadece bir konuya bağlı kalıp kendimi sınırlandırmak istemiyorum. Bir kaç farklı konuya ait serileri aynı anda devam ettiriyorum. O an hangi duygu ağır basıyorsa o konuyla ilgili çalışıyorum.

  “Hayallerin Peşinde” serisinde; kedilerin peşinde koştukları yumakları insanların ulaşmak istedikleri hayallerine benzetiyorum. Kompozisyonlar kimi zaman eğlenceli, pozitif duygularla dolu olurken, kimi zaman karmaşık düğümlerle dolu bir kompozisyon ortaya çıkabiliyor.“Haleti ruhiyeler” serisinde ise insanların farklı ruh hallerini, kişilik özelliklerini kediler aracılığıyla ifade etmeye çalışıyorum…"

 

Detaylar
Lot: 31 » RESİM

Mualla UYSAL(1969-)

Tuval üzeri yağlı boya 50x60

Mualla UYSAL(1969-)

1969 yılında Afyon’da doğdu. 1988 yılından itibaren İstanbul’da yaşamakta ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir. Sanat hayatına Çemberlitaş’ta bulunan Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nda tezhip dersleri ile başladı. Atlara, doğaya ve hayatın renklerine olan hayranlığından esinlenerek tuval üzerine yağlıboya çalışmaları ile sanat hayatına devam etti.
İstanbul’da büyük ressamlardan atölye eğitimleri almış olup sürekli yeni teknikler öğrenmeye devam ederek çalışmalarını sürdürmektedir.
Birçok karma sergi, yurt içinde ve yurt dışında online platformlardaki sergilere katılımı bulunmaktadır. ArtAnkara Çağdaş ve Sanat Fuarı, ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, IAAF İzmir Sanat ve Antika Fuar’ına katılımları devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 32 » RESİM

Filiz HALLIOĞLU(1977-)

Tuval üzeri yağlı boya
25x30

Filiz HALLIOĞLU(1977-)

1977, İzmir/Ödemiş doğumlu olan sanatçı,2002, Çanakkale   Onsekiz Mart Üniversitesi, Resim-iş Öğretmenliği-Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Resme olan merakı çocukluk yıllarında başlamış olup resim yapmaktan hiç vazgeçmemiş zamanla tutku haline dönüşmüştür. Üniversiteden mezun olduktan sonra İzmir’in çeşitli ilçelerinde öğretmenlik yapmış aynı zamanda açmış olduğu Özel Performans Sanat Evi’nin de işletmeciliğini yapmıştır. Yıllarca akademiye ve güzel sanatlar liselerine öğrenci hazırlamış, bunların yanı sıra dekoratörlük, duvar resimciliği de yapmıştır.

 Filiz Hallıoğlu; Sanatın daima bir iletişim dili olduğunu, insanın kendini ifade edebileceği, tanıyabileceği, bilinç seviyesini bu yolla ileri taşıyabileceğini savunmuştur. Kalem işi çalışmalarının yanında yağlı boya çalışmaları, soyut denemeleri ve ağırlıkta olarak modern figüratif resim anlayışında eserleri bulunmaktadır. 

Sanatçı; Resim alanındaki eğitmenliğinin dışında yıllarca Seramik eğitmenliği de yapmıştır. Ödemiş Belediyesi Seramik Atölyesinin kurucu eğitmenidir. Fakat resme olan tutkusundan dolayı resim sanatı çalışmalarına ağırlık vermektedir. Ayrıca sanatçı dile olan merakından dolayı Arapça, Osmanlı Türkçesi eğitimi de almıştır. Kitap ve dergi kapağı tasarımları üzerinde de çalışmaları bulunan sanatçı, bir e-dergide de uzun yıllar yazarlık yapmıştır.

Sanatçı; evrensel bir oyuncak olan kukla karakteri ile kendine özgün bir anlatım dili oluşturmuş, modern resim sanat anlayışında; kimi zaman insan psikolojisini yansıtan, kimi zaman insanın toplumsal yaşamdaki rollerine ve değişen ruhsal hallerine değinen bir ifade şeklini temel alarak resim çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatçı, halen Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olan Süleyman Şah Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görevine ve resim çalışmalarına devam etmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 3
sonraki