29. ONLİNE TABLO MÜZAYEDESİ 20 EYLÜL 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz.
21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.
Komisyon Oranı: % 10
ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!
NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.
"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR
Ali Osman GENCER(1949-)
Tuval üzeri yağlı boya
Haliyle restorasyon gerektirebilir
50x70
Remzi TAŞKIRAN(1961-)
Tuval üzeri yağlı boya
40x60
Remzi TAŞKIRAN(1961-)
Remzi Taşkıran 1961 yılında Adıyaman’da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Sanat eğitimini ressam Saadettin Çağlarca’dan aldı. Bir süre basın ressamlığı yapan sanatçının yurtiçi ve yurtdışında koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır.
İstanbul’daki atölyesinde yaptığı resimlerle günlük yaşamını sürdüren Taşkıran, sergilerine hazırlanırken günü birlik yaşam kaygılarından uzaklaşıp sanatının özgün temalarını oluşturmaya özen gösteriyor. Özellikle yöresel izlenimlere dayalı resimlerinde günlük çabalarının dışında, kendi yüreğinin, bilincinin, yeteneğinin ve eğilimlerinin öne çıktığı, böylelikle özgün resimlere imza attığı gözlemleniyor.
İrfan SEÇKİN(1944-)
Tuval üzeri yağlı boya
55x75
İrfan SEÇKİN(1944-)
1944 yılında KahramanMaraş’ta doğan İrfan Seçkin, ilk orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul İkt. ve Tic. İlimler Akademisi’nden mezun oldu.
1966 yılında çocuk yaşta başladığı çıraklıkla tabela ve resim çalışmalarını İstanbul’da üniversite okuduğu dönemde de devam ettirdi. Kendi adına açtığı, Süper Rek. Gör. Tas. Atölyesi’nde Out-Door piyasasına özgün ürünler sunarak haklı bir ün yaptı. 2001 yılında atölyesinin ticari kısmını oğluna devreden Seçkin, kendisini tamamen resim çalışmalarına yöneltti. Yurt dışı ve yurt içinde önemli kolleksiyonlara katkıda bulundu.
Sanatçı, “AKLIMDA KALDIĞINCA” adını verdiği ilk kişisel resim sergisini 2 Nisan 2010 yılında gerçekleştirmiştir.
Haluk EVİTAN (1952-)
Kağıt üzeri kara kalem
37x21
Haluk EVİTAN (1952-)
1952 yılında İzmit’te doğmuştur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.
1983 yılından itibaren çalışmalarını profesyonel olarak sürdüren sanatçı 40’ı aşkın kişisel sergi gerçekleştirmiştir.
Kompozisyonlarını kendi özgün soyut formları ile oluşturan Evitan’ın yapıtlarında geometrik unsurlar belirgin olarak görülmektedir. Genellikle spontane çalışan sanatçı, insanın iç dünyası ile ilgilenir ve bu yönde hareket noktaları oluşturur.
Şimdilerde çalışmalarını Ankara’daki atölyesinde sürdürmekte ve aynı zamanda Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sulu boya teknikleri üzerine ders vermektedir.
Mehmet PESEN(1923-2012)
Kağıt üzeri yağlı boya
25x18
Mehmet Sait Pesen (1 Temmuz 1923, İstanbul - 3 Ağustos 2012, İstanbul), Türk ressam, eğitimcidir.
1923 yılında İstanbul'da doğan sanatçı, 1948 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü'nden mezun oldu. Hocası Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 10 öğrencisi tarafından 1947 yılında kurulan On'lar Grubu içinde yer aldı.
1943'ten itibaren ulusal bir resim biçemine ulaşmanın yollarını araştırdı. İlk resimlerinde renkçi ve lekeci tavır dikkati çeker. 1950'lerde yarı soyut, nakışçı resme yöneldi. 1955'te kapalı kompozisyon yaklaşımıyla tek ya da ikili figürlerde soyutlamanın sınırlarını zorladığı, cinselliğe gönderme yaptığı horoz temalı resimlerle hareketin figürü oluşturduğu yeni bir resim dili geliştirdi. 1973 sonrasında lekeci anlayışa ağırlık verdi. 1975'ten itibaren soyutluktan adım adım uzaklaşıp daha net resimsel mekanlar ve figür düzenlemeleri uyguladı. 1980'lerde Anadolu kompozisyonları, İstiklal Savaşı serilerinde resimsel mekanı zenginleştirmenin yollarını araştırdı. Minyatürsel resim mekanı düşüncesinden yola çıkarak Türkiye'yi bütünüyle simgeleyen kompozisyon şemaları oluşturdu. Anadolu destanı yaratmak arzusuyla yurt renklerinin ezgisel atmosferini resim diline dönüştürme çabasını sürdürdü. 1987'ye kadar eserlerinde minyatür sanatına göndermeler yaparken bu tarihten itibaren kompozisyon şemasıyla, yaldız kullanımının artmasıyla, resmi çevreleyen yaldız içindeki yazı ve figürlerle doğrudan minyatür çıkışlı resim anlayışını benimsedi. Halk resmi geleceğine de yakın durdu. Tüm bu ögelerle çağdaş bir şenlikname oluşturmayı hayal etti.
Yurtiçi ve yurt dışında elliyi aşkın kişisel sergi açtı. Uzun yıllar Haydarpaşa Lisesi'nde resim öğretmenliği yaptı. 1986'da Barış, Sevgi ve Dostluk konulu Uluslararası Yarışma'da birincilik ödülü aldı, 1987'de bir çalışması UNICEF kartı oldu. 1998 yılında Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği tarafından kendisine ‘Sanatta 50.Yıl’ ödülü verildi.
Pesen'in "Kompozisyon" başlıklı eseri Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde, "Gelin Alayı" ve "Figüratif" başlıklı eserleri İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nde sergilenmektedir.
Şerif KİNO(1967-)
Tuval üzeri akrilik boya
37x27
ŞERİF KİNO(1967-)
Benim idolüm Don Kişot’tur, Sancho Panza değildir. Günümüz dünyasında zaten herkes Sancho Panza rolünü oynuyor. Bana sorulursa, önemli olan Don Kişotluk yapabilmektir bu çağda.
1967 Mardin, Kızıltepe doğumlu ressam Şerif Kino, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nü bitirir. Sanatçı, üretimini ve yaşantısını Mardin’de sürdürürken yurt dışıyla da bağlantısını koparmaz. Resimlerinde renkler, boşluklar, geniş mekânlar ve insan figürleri dikkat çeker; Don Kişot ise sanatının adeta anahtar kelimesi olur. Birden fazla duyguyu harmanladığı resimlerinde yalnızlık, karmaşa, olağanlık ve olağan dışılık öne çıkarken siluetlerin oluşturduğu kompozisyonlar renklerin içinde dikkati üzerine toplar.
Sami KURT(1994-)
Tuval üzeri yağlı boya
100x80
Sami KURT(1994-)
Sami KURT 1994 yılında Bursa’da doğdu.2012 yılında Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinden
mezun oldu.2012 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim bölümünü kazandı ve bu süreçte 2 nolu Kemal İskender Atölyesi Eğitmenliğinde öğrenimini sürdürdü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden 2019 yılında mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Formasyon Bölümü'nde Pedagojik Formasyon Sertifika Programını tamamladı. Çalışmalarına Bursa'da ki atölyesinde devam etmektedir.
Sabri AKÇA(1936-2022)
Kağıt üzeri yağlı boya
37x58
Sabri AKÇA(1936-2022)
1936 yılında Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Sancar köyünde dünyaya geldi. 1948 yılında Çifteler Köy Enstitüsü'nü (Hamidiye Yerleşkesi) bitirdi. 1951 yılında yetenek sınavını kazanarak İstanbul Çapa Resim Bölümü’ne başlayan sanatçı, bu hadiseyi şu şekilde anlatmaktadır: “Bir şans doğdu. İstanbul’da, Çapa Resim Bölümü, bütün yetenekli çocukları alıyormuş. Ben de o sınava girdim ve kazandım.” Burada Hasan Kavruk ve İlhami Demirci ile çalışan Akça, Selahattin Taran'ın yanında eğitimini sürdürdü.
Daha sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’ne devam etmiş ve 1957 yılında mezun olmuştur. Kastamonu’da ve Yozgat Akdağmadeni Lisesi’nde 10 yıl resim öğretmenliği yapmıştır. O yıllarını “O zamanlar Güzel Sanatlar Akademisi’ne 35 öğrenci alıyorlardı, ben 15 kişi okutuyordum, 15’i de Akademi’yi kazandı. Dolayısıyla da okuldan ayrılmam çok güç oldu; çünkü orada herkes beni çok sevmiş, çok benimsemişlerdi.” sözleriyle anmaktadır.
Çok sevdiği resim öğretmenliğine Kastamonu'da başlayan Akça, Yozgat’taki öğretmenliği sırasında da birçok sanatçı yetişmesinde büyük rol oynadı. Bu liseden sonra Şereflikoçhisar Lisesi, Aydınlıkevler Lisesi, 1978 yılında da Gazi Üniversitesi’ne geçti. 1978 yılında, mezun olduğu Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümüne hoca olarak geri dönmüş oldu ve ülkemize aralarından birçok ressamın da yer aldığı resim öğretmenleri yetiştirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1939 yılından beri gerçekleştirilmekte olan Devlet Resim ve Heykel Yarışmalarına henüz öğrenciyken katılmaya başlayan katılan sanatçı, 41. DRHY’de “Mutluluk Ortamı” eseri ile Ödüle layık görülmüş, 42. DRHY’de “Bizim Doğa”, 43. DRHY’de “Doğam”, 44. DRHY’de “Höyüklü Köy”, 45. DRHY’de “Sıcak Ağaçlar” ve 46. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda “Yarım Kalan Beste İçin” eserleriyle sergileme almıştır.
İlk kişisel sergisini 1982 yılında açan Sabri Akça’ya 1984 yılında Kültür Bakanlığı tarafından “Sanata Hizmet Takdirnamesi” verilmiştir. Ayrıca Avrupa, Amerika ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda eserleri ve çok sayıda ödülleri bulunmaktadır. 1984 yılına kadar Gazi Üniversitesi’nde görev yapan sanatçı, emekli olduktan sonra sanatsal çalışmalarını sürdürmüştür.
Sabri Akça bir söyleşide “Kar resimleri yapma nedenim de çocukluk yıllarıma dayanır. Yazın o kadar çok ırgatlık yapardım ki; çok yorulur ve kışı beklerdim. ‘Kar yağsa da artık ırgatlık yapmasam, dinlensem’ diye. Kar resimlerim kış özlemimdendir.” diyerek kış manzaralarının kişisel yaşamındaki yerine değinmiştir. “Kış resimlerimde; yürüyen, duran kadın figürleri görürsünüz. Onu da annem olarak düşünürüm hep. Diğerlerini de teyzelerim, halalarım, bana yardım edenler diye düşünürüm. Onları koyarken, sanki annemle diyaloğa geçiyormuşum gibi hissediyorum. Benim için çok özeller.”
Sanatsal yaşam çizgisinde köy enstitüsünde geçirdiği yılları ayrı bir yere koyan sanatçı, bu dönemini “Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsüne girmek hayatımın en önemli başlangıcıdır. Orada bölüm seçerken hemen resim öğretmeninin arkasına geçtiğimde cebimde kömür parçaları vardı. Beyaz badanalı köy odalarının duvarlarına hayvan figürleri, av manzaraları yapmak en büyük tutkumdu zira. Okulda ceza alan çocukların deforme, komik resimlerini yapardım, yaptığım şeylerin karikatür olduğunu çok sonra öğrendim” sözleriyle anlatmaktadır.
Suluboya ve yağlıboya tekniğinde yaptığı, sert ve hızlı fırça kullanımıyla uzaktan geniş açıyla ele aldığı eserleri dikkati çeker. Ona göre “Bir sanatın evrensel olabilmesi için, önce yöresel olması gerekir. Ondan sonra millî olur ve nihayet evrenselleşir. Anadolu baştan ayağa büyük bir tablodur. Önce kendi topraklarımızı anlatmamız gerekir.”
Eserleriyle ve yetiştirdiği öğrencileriyle Türk resminde ayrıcalıklı bir yeri olan duayen sanatçı Sabri Akça, 8 Temmuz 2022 günü 86 yaşında Ankara’da hayata gözlerini kapamıştır.
Sertap YEĞİN(1974-)
Tuval üzeri yağlı boya
25x25
Sertap YEĞİN(1974-)
Sertap YEĞİN 1974 Erzurum’da doğdu. 1999 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2003 Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Yüksek Lisans programını tamamladı. 2018 Odd Nerdrum’un asistanlığını yaptı. Halen çalışmalarını Bursa’da ki atölyesinde sürdürmekte olup Galeri Soyut tarafından temsil edilmektedir. Sanatçı, ulusal ve uluslararası çalıştaylarda ve karma sergilerde yer almıştır.
Ahmet Cabir Arslan(1994-)
Tuval üzeri yağlı boya
40x40
Ahmet Cabir Arslan(1994-)
1994 yılında Kırıkkale'de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Kırıkkale'de tamamladı. 2016 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde Lisans eğitimine başladı. 2020 yılında Resim bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anabilim Dalı / Yüksek Lisans Eğitimine başladı. Yüksek Lisans öğrenimine halen devam etmektedir.
Fatih KARAKAŞ(1975-)
Tuval üzeri yağlı boya
25x25
Fatih KARAKAŞ(1975-)
1975 Adıyaman doğumludur.
1996 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü kazandı.
Prof. Neşe Erdok, Prof. Nedret Sekban ve Doç. Ahmet Umur Deniz atölyesinden 2002 yılında mezun oldu.
Yine aynı bölümün yan dalı olan litografi atölyesinde Prof. Alattin Aksoy ve Doç. İrfan Okan gözetiminde branşını tamamladı.
Mezun olduğu tarihten 2020 yılına dek çoğu Ankara’da olmak üzere sekiz kişisel sergi, kırkın üzerinde karma sergiye katıldı.
Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere birçok kurumda (yurtiçi-yurtdışı) ve kişisel özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Murat YILMAZ(1966-)
Kağıt üzeri kara kalem
30x21
Murat YILMAZ(1966-)
1966 yılında Ankara’da Dünyaya geldi. İlk, orta, lise eğitim dönemlerini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Resim İş Eğitimi bölümünden 1987 yılında mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda resim öğretmeni olarak görev yaptı. 2001-2018 yılında Gazi Üniversitesi Beypazarı T.B.M.Y.O Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümünde Öğretim Görevlisi oldu. 2019-2023 yıllarında Hacı Bayram Veli Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümünde akademik görevine devam etti. Ulusal projelerde koordinatörlükler yaptı. Katıldığı yurt içi ve yurt dışı sergilerin dışında " Sanat ve Tasarım " alanında Uluslararası kitaplar yazdı.
Sanat Anlayışı
Yılmaz, eserlerinde sanatın sübjektif doğası üzerinden giderek eserleriyle izleyici üzerinde kalıcı etkiler yaratmıştır. Beden pozitifliği, kabulü veya eleştirisi üzerinden eserler üretmektedir. Toplumun dayattığı "ideal" figürlerin dışında güzellik standartlarına meydan okumak üzere beden pozitifliği bağlamında tombul figürler kullanmaktadır. İzleyici, dışlanmışlık, kimlik, mizah ve ironi, eşitlik ve temsil gibi konular eserlerinde ele aldığı konulardır.
Yılmaz, ressam ve yazar kimliğiyle çalışmalarına devam etmektedir.
Yalçın GÖKÇEBAĞ(1944-)
İpek baskı 98x130
Yalçın GÖKÇEBAĞ(1944-)
Yalçın Gökçebağ 1944’de Denizli’de doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim iş Bölümü’nde öğrenim gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinde geliştirdiği resimleri, pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alır. Yerel resim beğenisine bağlı kuşağın üyeleri arasında, içtenlik dozu yüksek tutulmuş bir anlayışı temsil etmektedir. Sanat eğitimi almış olmasına rağmen, naif bir ressam olan Yalçın Gökçebağ resimlerinde Anadolu görüntülerini ve yaşantısını, doğayı ve doğa içinde süren yaşamı bir nakış gibi işlemektedir. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul ve Ankara’da sürdürmektedir.
Ergin İNAN(1949-)
İpek baskı
62x71
Ergin İNAN(1949-)
Ergin İnan 1943 yılında Malatya’da doğdu. 1968’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nü bitirdi. Salzburg Yaz Akademisi’nde Prof. Emilio Vedova ile Münih’de Prof. Mac Zimmerman ile çalıştı. 1985–1986 yılları arasında Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda konuk profesör olarak bulundu. Ergin İnan’ın sanatı, var oluşla yok oluş arasındaki meta-fizik anlamın kendi bakış açısından irdelenip yorumlanmasına dayanmaktadır. Resimlerinde, Doğu ve Batı kültürlerinin sentez arayışları gözlemlenir. 1970’lerden başlayarak böcekleri ve insan figürlerini işlediği eserlerinde, imgeler arasında kurulan görsel ve simgesel ilişkileri yansıtır. Bunların yanı sıra zaman zaman eski uygarlıklardan aldığı kültürel imgelere de yer vererek bunları aynı sanatsal bağlamda değerlendirmiştir. Eserlerinde çok farklı malzeme ve teknikten yararlanan İnan, tuvalin yanı sıra ahşap, duralit, kağıt ya da el yapımı özel kağıtlar vb. taşıyıcılar üstüne yağlıboya, suluboya, tempera, renkli mürekkep ve kolaj gibi değişik teknik ve malzemeler kullanır. Eserleri yurtiçi ve yurtdışında Almanya, Norveç, İngiltere, Belçika, Hollanda, Japonya gibi ülkelerin müzelerinde ve çok sayıda özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarını İstanbul ve Berlin’de sürdürmektedir.